Szombaton még rabolt, de ma már el is ítélték a tettest

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 47 éves férfit, aki szombaton kirabolt egy szombathelyi dohányboltot – közölte az MTI-vel a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 12. 16:49
null
Budapest, 2022. április 29. A fogvatartottak foglalkoztatása és ezzel összefüggõ gazdasági tevékenység feladatkörét ellátó Bv. Holding Kft. központja Kõbányán, a Venyige utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Seffer Lilla tájékoztatása szerint a férfi arcát maszkkal eltakarva ment be a Szent Márton utcai dohányboltba, ahol a napi bevételt követelte az eladótól; az alkalmazott százezer forintot adott át a rablónak.

A rendőrök a szemle során rögzített nyomok, valamint a kamerafelvételek elemzése alapján, részben személyismeretüknek köszönhetően azonosították az elkövetőt, akit hétfőn elfogtak és előállítottak – közölte az őrnagy.

Hozzátette: a gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Szombathelyi Járásbíróság – a bíróságok honlapján közzétett – közleménye szerint jogerősen másfél év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a rablással vádolt férfit, valamint két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az okozott százezer forintos kár nem térült meg, ezért a bíróság annak megfizetésére is kötelezte a vádlottat – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció – A Venyige utcai börtön épülete Kőbányán (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.