Mi ez az ötszázmillió forintos ügy Karácsony Gergely körül?

Továbbra sem tudni, honnan jöhetett pénz Karácsony Gergely kampányára.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 11:05
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ekkora volumenű kézpénzforgalom gyanúra ad okot − emelte ki Horváth József biztonságpolitkai szakértő a Patrióta videójában. A műsor készítői arra keresték a választ, hogy Karácsony Gergely a tavalyi miniszterelnök-jelölti kampányát pontosan hogyan és mennyi pénzből fizette. 

Márki-Zay Péter korábbi miniszterelnök-jelölt elárulta a sajtónak, hogy a főpolgármester kampánya ötszázmillió forintba került, amit Karácsony következetesen tagadott. Mint korábban fogalmazott:

Nem is lehet és nem is lenne helyes a külföldi pénz az ellenzék kampányában.

A Nemzeti Információs Központ néhány napja nyilvánosságra került jelentéséből azonban egyértelműen kiderült, hogy hazudott a főpolgármester, ugyanis több mint 506 millió forint mozgott az egyesülete számláján. A jelentés szerint a befizetéseket Perjés Gábor, a 99 Mozgalom elnöke és a Párbeszéd politikusa intézte. 

A videóban a szakértők kifejtették, hogy

többféle bűncselekmény is felmerülhet az ügyben, többek között költségvetési csalás is.  

A videóban elhangzott: a kampánypénzek 95 százaléka Gyurcsány embereinél kötött ki. 

 

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.