Nekiment a kerítésnek és meghalt egy motoros Hatvanban

Helyzetjelentés a hazai utakról csütörtökön reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, Rendőrség2023. 07. 20. 7:24
Közlekedési baleset rendőrségi helyszínelése a 6-os főúton Bonyhádnál Forrás: police. hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatvani Ring Kálmán úton szerda este egy motorkerékpáros eddig tisztázatlan körülmények között elesett, és egy ingatlan kerítésének ütközött.

A motort vezető negyvennégy éves férfi a helyszínen életét vesztette – közölte a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Öten sérültek meg szerda este a 6-os főúton, a 152-es kilométerszelvény közelében, Bonyhád térségében. Az eddigi adatok szerint egy autós közlekedett Szekszárd felé, amikor ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, és egy másik kocsinak ütközött.

A balesetben az elsődleges információk szerint négyen súlyosan, egy  utas pedig könnyebben sérült meg. Mindannyiukat kórházba vitték – számolt be a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Magyar Nagydíj hétvégén

Ezen a hétvégén rendezik a 38. Forma–1-es Magyar Nagydíjat Mogyoródon, a Hungaroringen. Ezért már csütörtöktől erősebb járműmozgásra lehet számítani az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton, Kerepes környékén is.

Fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és a 18-as kilométer között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják. A nagyközönség a versenypályát a 19-es és a 23-as kilométernél lévő kihajtón keresztül tudja megközelíteni.

A hétvégén Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani. Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható, ezért az arra közlekedőktől fokozott türelmet és figyelmet kérnek.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán a főváros irányába a 16-os kilométernél lévő M0-s autóúti csomópont melletti gyűjtő és elosztó ág, valamint a hozzá tartozó le- és felhajtó ág fix munkavégzés miatt nem használható. A lezárás az 1-es főúti csomópont felől közlekedőket is érinti, ezért kerülni az M0-s autóúton a 2-es kilométernél lévő Törökbálint csomóponton keresztül lehet Budapest felé.

Új fix terelést építettek ki az M1-es autópályán, Győr elkerülő szakaszán a 122-es és a 128-as kilométer között. Hegyeshalom felé a külső és a leállósáv járható, Budapest irányába pedig a belső sáv és az ellenkező oldal belső sávja.

A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 99-es kilométernél a Tisza-hídon dilatációs szerkezetet javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Napközben torlódásokra is számítani lehet.

Recsk térségében a 24-es főúton a 32-es és 33-as kilométer között a tegnapi heves esőzés, zivatar következtében több kidőlt fa miatt továbbra is útszűkületen kell áthajtani.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán.

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: A bonyhádi baleset helyszíne (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.