Reklámfelületté alakították a ferencvárosi padot

Egy tűzijátékwebshop marketing céljait szolgálja éppen a sokat megélt pihenőhely.

Munkatársunktól
2023. 07. 28. 16:46
lmbtq pad. A Fradi-ultrák a fenyegetés ellenére ismét akcióba léptek, erre már Baranyi Krisztina is reagált. Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reklámfelületté alakították a hányattatott sorsú Tompa utcai padot – adta hírül az Index.hu. Mint írták, jelenleg lila-sárga színűre pingálták az ülőalkalmatosságot, és egy tűzijátékwebshop reklámfelirata látható rajta egy lila macskafejjel együtt.

Mint ismert, július 6-án átadták „Budapest első szivárványos köztéri padját” a ferencvárosi Tompa utcában. A szivárványszínű festés nem volt hosszú életű, Fradi-szurkolók egy csoportja az átadást követő reggelre ugyanis zöld-fehérre festette át a padot. „Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan Baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná” – kommentálták az akciót a FradiMob Facebook-oldalán. A padot eredetileg lefestő Amnesty International Magyarország nyomban feljelentést tett „bűncselekmény” miatt, majd újrafestette a padot. Az újrafestett pad láttán a szurkolói csoport reakciója sem maradt el. Mint írták: 

Ez már hadüzenet! A libsik újrafestik a szivárványos padjukat Ferencvárosban. Kemény csapat

A Fradi-szurkolók azt is megígérték, hogy az ügynek még lesz folytatása. 

Így is lett: kedd reggelre a Tompa utca 17. szám alatt található pad ismét zöld-fehér színű lett, a pad előtti térkövekre pedig fekete festékkel azt írták, „Stop LMBTQ”. A padot végül szerda reggelre hagyományos barna színűre festették le, valamint a következő papírlapra írt szöveget ragasztották rá: „Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.”

Az Amnesty aktivistái azonban nem hagyták annyiban a dolgot, így két nappal később a Tompa utcai pad ismét az LMBTQ-színekben virított. Ekkor már a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke, Vékony Csongor is bekapcsolódott a padháborúba, aki piros-fehér-zöld színűre festette azt át. Végül a Baranyi Krisztina vezette önkormányzat elszállíttatta a padot, annak helyére pedig egy szivárványos szék került. A polgármester ugyanakkor ígéretet tett, hogy hogy hamarosan érkezik az újabb szivárványos pad is, amelyre már megérkeztek az első festési pályázatok.

Legutóbb a ferencvárosi pad oktatási tematikát kapott, erre utaltak a vörös-fekete kockák, valamint a tanártüntetések szimbólumává vált vörös felkiáltójelek is. A pad támláján a következő felirat díszelgett: „Folytatjuk a jövőnkért!” Ezt változtatták most reklámfelületté.

A „színváltásairól” elhíresült padnak mára saját Wikipédia- és Facebook-oldala is van.

Borítókép: A Tompa utcai pad (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.