Rendkívüli sikertörténet a Honvédelmi Sportszövetség kadétprogramja

Mindössze három iskola részvételével indult a Honvédelmi Sportszövetség kadétprogramja, aminek mára 135 iskola a tagja – mondta el lapunknak Simicskó István. A szövetség elnöke a szolnoki ejtőernyős honvédelmi sporttáborban tett látogatás után elmondta, hogy a kadétprogramban 7200 fiatal vesz részt.

2023. 07. 26. 17:03
SZALAY Ferenc; SIMICSKÓ István
A Honvédelmi Sportszövetség ejtőernyős tábora Szolnokon Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Honvédelmi Sportszövetséget 2017-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy megszólítsuk a fiatalokat, és a honvédelmi táborokon keresztül minél több lehetőséget adjunk nekik önmaguk megismerésére, valamint a képességeik fejlesztésére – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője, miután látogatást tett a szolnoki ejtőernyős honvédelmi sporttáborban. Jelezte, hogy nyolcvan kadét kap lehetőséget Szolnokon az ejtőernyősképzésre. Emlékeztetett, hogy 2017-ben indították útjára a kadétprogramot is, ami egy rendkívüli sikertörténet, mivel akkor mindössze három középiskola jelentkezett a programba, mára viszont 135 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek. 

kadétprogram
Rendkívüli sikertörténet a Honvédelmi Sportszövetség kadétprogramja. Fotó: MTI/Mészáros János

– Óriási eredmény, hogy 7200 kadétunk van, akiknek különböző versenyeket szoktunk szervezni. Ezeket a fiatalok nagyon szeretik – ismertette. Simicskó István jelezte, hogy a szolnoki táborban egyszerre húsz fiatal vesz részt, akik először elméleti képzésben részesülnek, majd megtanulják az ejtőernyős ugrást. Hozzátette: a Honvédelmi Sportszövetség hat új, modern és biztonságos ejtőernyős-felszerelést bocsátott a kadétok képzését végző szolnoki ejtőernyős egyesület rendelkezésére. – A fiatalok nagyon lelkesek és fegyelmezettek. Az elméleti vizsgákat már letették és most kezdődnek majd a gyakorlati vizsgák – hangsúlyozta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. Felhívta a figyelmet, hogy a résztvevők 1000–1200 méterről fognak majd kiugrani ejtőernyővel.

– Harminc éve nem volt ilyen típusú képzés Magyarországon, sőt honvédelmi táborok sem voltak. Ezt a hiányt kell nekünk bepótolni. Ha a fiatalok számára lehetőséget adunk a táborokban való részvételre és a megfelelő szintű kiképzésre, akkor nem a virtuális világban, hanem a valóságban élik majd a mindennapjaikat

– húzta alá Simicskó István. 

Leszögezte, hogy a mai magyar fiatalok semmivel sem rosszabbak, mint a korábbi generációk voltak, és ugyanúgy képesek arra, hogy elsajátítsanak különböző, katonai jellegű tudást. Egyúttal bátornak tartja a fiatalokat, hogy részt vesznek egy ejtőernyős táborban. Mint mondta, óriási kaland, egyben utazás is egy fiatal számára a tábor, ahol megismerheti önmagát és legyőzheti félelmeit.

Borítókép: Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője beszédet mond a szövetség ejtőernyős táborában a Szolnok-Szandaszőlősi sportrepülőtéren 2023. július 26-án. A honvédelmi táborban négy turnusban nyolcvan fiatal kadét vesz részt ezen a nyáron. Hátul Réz Levente, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár törzsfőnöke, Bali Tamás, a dandár parancsnoka és Szalay Ferenc polgármester (Fotó: MTI/Mészáros János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.