Szánthó Miklós: Háború helyett béke, gender helyett család

A nyomásgyakorlás célja, hogy az uniós szervek és az európai progresszív kormányok tagállami szintről brüsszeli szintre szervezzék ki a döntéshozatalt – jelentette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 15:47
null
20230728 esztergom MCC fesztival havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A politika törésvonalának új dimenziója a szuverenisták és a föderalisták között húzódik, ezért az általuk szorgalmazott Európai Egyesült Államok hívei intézményi és ideológiai nyomás alá helyeznek egyes tagállamokat – fogalmazott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az MCC Feszten Esztergomban. 

A főigazgató hangsúlyozta: az intézményi nyomásgyakorlás célja, hogy az uniós szervek és az európai progresszív kormányok tagállami szintről brüsszeli szintre szervezzék ki a döntéshozatalt. 

Az ideológiai nyomásgyakorlásé pedig az, hogy az így szuperhatalommal felruházott Brüsszel ráerőltethesse a liberális „értekeket”azokra is, akik azokkal nem értenek egyet – fejtette ki Szánthó Miklós. 

Hozzátette: Brüsszel „európai értéknek” állítja be az LMBTQ-propagandát vagy a szervezett migrációt is – ezekkel azonban a józan ész képviselői nem értenek egyet. Sőt, az igazság az, hogy 

szemben az egyre szélsőségesebben progresszív Európai Unióval, Magyarország a valódi európai érdekek képviselője: határvédelem a tömeges illegális migráció helyett, család a gender helyett, béke a háború helyett 

– mondta a főigazgató. Szánthó Miklós kiemelte: a jelenlegi ukrajnai konfliktus kapcsán is az lenne az EU érdeke, hogy ne boruljon fel az eurázsiai nagykontinensen az egyensúly, Moszkvát ne lökjük Kína karjaiba, ezért van szükség mihamarabbi tűzszünetre és béketárgyalásokra. Magyarország az EU büszke tagállama, de „nem azért, mert ez az Európai Unió, hanem mert a tagság hazánk érdeke” – világított rá.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója az MCC Feszten megrendezett „Brüsszel és Magyarország: Ellentétek és ellenérzések” című panelbeszélgetésén vett részt Werner Josef Patzelttel, az MCC Brüsszel kutatási igazgatójával, Ashley Frawley-val, a Swansea Egyetem kriminológiai, szociológiai és szociálpolitikai docensével és William John Louis Victor Durodie-val, a Bath-i Egyetem nemzetközi kapcsolatok kockázat- és biztonságtudományi tanszékének vezetőjével, az eszmecserét Rodrigo Ballester, az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének vezetője moderálta. 

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy Magyarország ellen pusztán ideológiai jellegű támadást indított a progresszív liberális elit.

Borítókép: Ashley Frawley és Szánthó Miklós (Fotó: Havran Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.