Szentkirályi Alexandra: Megvédjük az országot, a magyar családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentett árakat és a nyugdíjasokat

A kormányszóvivő elmondta: amíg nemzeti kormány van, nem fogja hagyni, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba.

Magyar Nemzet
Forrás: Szentkirályi Alexandra közösségi oldala2023. 07. 03. 14:31
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. október 22. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amíg nemzeti kormány van Magyarországon, nem fogjuk hagyni, hogy háborúba sodorjanak” – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán. 

A kormányszóvivő a bejegyzésében úgy folytatta: 

„A békét sürgetjük, az azonnali tűzszünetet sürgetjük, és addig is mindent megteszünk, hogy háborús időkben is megvédjük az országot, a magyar családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentett árakat és a nyugdíjasokat.”

Szentkirályi Alexandra egy videót is csatolt a bejegyzésben, melyben elmondja, a háborúpártiak még több szankciót, még több fegyvert és tőlünk is még több pénzt akarnak. Azt is hangsúlyozta, hogy közel ötszáz napja tart a háború, és a végét nem látjuk. Úgy fogalmazott: – Minden egyes háborúban eltöltött nap több halottat, még több tragédiát, még több fájdalmat és veszteséget jelent. Több mint tízmillióan menekültek el a háború elől, és sok százezer otthon semmisült meg. A háború nemcsak a háborúzó országoknak, hanem Európának és nekünk is egyre nagyobb kárt okoz. Ez a háború sokaknak a pénzügyi és politikai érdeke.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, a háborúpártiak egyre hangosabban támadják Magyarországot, bele akarnak sodorni minket is a háborúba. – Odáig is elmennek, hogy külföldről pénzelik a hazai baloldalt, hogy az ő segítségükkel is nyomást gyakorolhassanak Magyarországra. Brüsszel – tiltakozásunk ellenére – először káros szankciók bevezetésével ingatta meg az európai gazdaságot és okozott az európai családoknak és vállalkozásoknak brutális energiaáremelkedést. Aztán arról is döntöttek, hogy egyre több és pusztítóbb fegyvert küldenek Ukrajnába, amelyek nyilvánvalóan még több életet fognak kioltani. Most pedig ott tartunk, hogy kiderült, Brüsszel az európaiak pénzét is Ukrajnára költötte, ezzel a csőd szélére sodorták az EU-t, és emiatt most még több pénzt követelnek a tagállamoktól. 

Eközben Magyarország máig nem kapta meg a neki járó forrásokat, helyette csak az újabbnál újabb támadásokat kapjuk békepárti álláspontunk miatt. 

Amíg nemzeti kormány van Magyarországon, nem fogjuk hagyni, hogy háborúba sodorjanak. A békét sürgetjük, az azonnali tűzszünetet sürgetjük, és addig is mindent megteszünk, hogy háborús időkben is megvédjük az országot, a magyar családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentett árakat és a nyugdíjasokat – tette nyilvánvalóvá a kormányszóvivő.  

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.