A Szemlélek nem homoszexualitása miatt búcsúzott el Hodásztól

Az egykori katolikus pap két hete vállalta fel irányultságát.

Munkatársunktól
2023. 08. 04. 18:17
Hodász András
Egerszalók, 2017. július 13. Hodász András, a Budapest-Kispesti Nagyboldogasszony Fõplébánia káplánja elõadást tart a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton 2017. július 13-án. Az ötnapos katolikus ifjúsági találkozón mintegy 500 vendég vesz részt. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Andrásnak jelenleg nem nyilvános helyzetelemzésre, hanem megértő, átölelő hozzáállásra, mellette állásra, csendes békekeresésre, életrendezésre van szüksége” – fogalmazott a Mandinernek küldött válaszában Gégény István, a Szemlélek lapigazgatója. Amint arról a napokban a portál is beszámolt, elhagyta a Szemlélek blog szerzői közösségét a korábban katolikus papként szolgáló, azóta kilépett Hodász András. Hétfői közleményében a szerkesztőség úgy fogalmazott, „Váratlan, előre nem látott útkereszteződéshez érkezett a Szemlélek: az elmúlt hetek belső beszélgetései alapján felismertük, hogy közösségünk egyik alapembere, Hodász András olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni.” Mint köztudott, Hodász András két héttel ezelőtt jelentette be, hogy homoszexuális.

Gégény István a Mandinernek hangsúlyozta: világossá szeretnék tenni, hogy – Hodász állításával ellentétben– nem egykori szerzőjük homoszexualitása az oka annak, hogy nélküle folytatják.

 „A részletes hátteret az iránta érzett szeretetünk, tiszteletünk miatt nem részletezzük, így védjük a túlzott, ártó reflektorfénytől, vállalva a ránk zúduló alaptalan rágalmakat” – fogalmazott Gégény. 

Borítókép: Hodász András (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.