Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Alapjogokért Központ: A „magyar flow" kötelességet jelent

Magyarnak lenni versenyelőnyt jelent.

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ2023. 08. 25. 20:40
ORBÁN Viktor
Tihany, 2023. augusztus 25. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. A kormányfõ mellett Bohár Dániel házigazda (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobboldal nemzeti összefüggésrendszerből indul ki és „mi”-központú, ezzel szemben az egymással összeérő bal- és liberális oldal nemzetközi dimenzióban gondolkodik, emiatt „én”-központú – idézte fel az Alapjogokért Központ Orbán Viktor a Tranziton elmondott beszédének részét, amelyben a távlati különbségeket részletezte a két oldal között. 

Ebből a gondolatból az is következik, hogy 

a „magyar flow” kötelességet jelent, a magyar érdek követését, 

nem pedig azt, hogy Magyarország miként tud betagozódni a világpolitikai tömbök valamelyikébe. Ehhez kell kihasználni azt, hogy 

magyarnak lenni versenyelőnyt jelent.

 Orbán Viktor szerint a konzervatív tábor ezért tudta ledolgozni korszakos lemaradását itthon a balliberális elitek évtizedes hegemóniája ellenére is.
Az Alapjogokért Központ kiemelte a miniszterelnök fontos mondatát, mely szerint 

csak a szuverén államok léte garantálhatja a jó és magyar életet. 

Azt is fontosnak tartották kiemelni, hogy a miniszterelnök szerint 

a jövőre esedékes európai parlamenti választáson az a logikus magyar érdek, hogy európai szinten az egyes jobboldali politikai erők összemozogjanak, így a mérsékelt jobbközép pártok ne a baloldal, hanem a jobboldal iránymutatásához igazodjanak. 

Ez lehet a szuverén államok együttműködésének záloga, ami a birodalmi tempót, a háborúpárti lázat válthatja fel a békére törekvő józansággal.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.