Itt van Karácsonyék legújabb trükkje: csak egy évig lesznek érvényesek a most vásárolt BKK-jegyek

Ráadásul „valamilyen módon visszaválthatók” lesznek.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart2023. 08. 09. 17:23
Forrás: BKK/ Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült, 2024. szeptember 1-jétől már csak az új, drágább jegyekkel lehet majd utazni a BKK járatain. A korábban megvásárolt jegyek valamilyen módon visszaválthatók” lesznek mondta Kovács Bendegúz, a BKK szóvivője az InfoRádióban, adta hírül az InfoStart.

A vonal- és gyűjtőjegyek 2024. augusztus 31-ig felhasználhatók lesznek, tehát senkinek nem érdemes aggódnia amiatt, hogy esetleg ne tudná használni a mostanában megvásárolt jegyeit a következő év folyamán

– nyugtatta meg a hallgatóságot a BKK-szóvivő. 

Kovács továbbá elmondta, hogy mára már többen vásárolnak bankkártyával jegyet és bérleteket az emberek, mint készpénzzel, a vásárlások nagy része pedig a BudapestGO alkalmazáson keresztül történik.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Karácsony Gergely pár hete a Facebook-oldalán jelentette be, hogy drasztikusan megemelik a jegyárakat a budapesti tömegközlekedésben.

Szeptembertől 28 százalékkal emelkednek az árak: a vonaljegy 450 forint, a buszokon megvásárolható vonaljegy 600 forint, a tíz darabos gyűjtőjegy pedig négyezer forint lesz. 

– A vonaljegyek ára tíz éve változatlan, a MÁV, a Volán és számos nagyváros már árat emelt az elmúlt hónapokban –  Budapesten sem tehetünk mást – magyarázkodott a főpolgármester.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: BKK/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.