Megbecsült élsportoló a békéscsabai gyilkosság áldozata

Egy ismert, békési küzdősportedző hunyt el abban a kedd esti késelésben, amely Békéscsabán történt. A lakókat megrázták a történtek, a helyi fórumokat elözönlötték a részvétnyilvánítások a hozzátartozóknak.

Magyar Nemzet
Forrás: BEOL2023. 08. 16. 13:16
Candle,At,The,Dark,Background.there,Is,A,Empty,Place,For
532172119 Fotó: VisionalMedia Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy közmegbecsülésnek, köztiszteletnek örvendő békési küzdősportedzőt öltek meg a békéscsabai Kórház utcai hotelben – számolt be a Békés Vármegyei Hírportál.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, Békéscsabán egy hotel teraszán kedden este egy vendég szóváltás után, dulakodás közben 

egy bicskával többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját. 

A sérült férfi később a kórházban meghalt, a támadó vendég, egy huszonhét éves érdi férfi pedig elmenekült, majd másnap adta fel magát a rendőrségen. 

A megyei hírportál beszámolója szerint a helyieket megrázta az eset, folyamatosan fejezik ki részvétüket a családnak és a hozzátartozóknak. Hozzátették: rengetegen osztottak meg korábbi közös fényképeket, és a posztokból is érezhető, hogy nagyon sokan szerették a településen és a térségben a sportembert.

Jó néhányan elmondták, hogy a tréner, akinek a tanítványai számos szép sikert értek el hazai és nemzetközi versenyeken, 

rengeteg klasszist nevelt, edzette őket vagy családtagjaikat, és felnéztek rá, a mai napig a mesterüknek tartják.

Rengeteg gyereket tanított meg a sport szeretetére, egymás tiszteletére, a tisztességre, a becsületre. Korábban a válogatottal is dolgozott – írták.

Évek óta személyes jó barátság fűzött össze minket, olyan ember volt, akire mindig, minden helyzetben lehetett számítani

– írta közösségi oldalán Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere, aki baráti kapcsolatban volt az elhunyttal.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere is megemlékezett az elhunytról a közösségi oldalán:

személye, lelkiismeretes munkája révén rengeteg szállal kötődött városunkhoz. Emberként az igazság, a segítségre szorulók védelme, sportemberként a sportszerűség mentén élte életét.

A hírportál megírta, hogy a sportember ökölvívóként kezdte pályafutását: 1993-ban sportoktatói, 1996-ban edzői végzettséget szerzett.

Három éven keresztül az ökölvívó válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre (Öcsi bácsi) munkáját.

A kick-box-válogatott ringes szakágának edzője volt 1997-től 2009-ig. A békési Elit Szabadidős Küzdősport Klubot 1996-ban alapította pár fővel, és azóta is töretlen lelkesedéssel edzette a fiatal sportolókat és nevelte a versenyzőket, majd 2000-ben muaythai magyar bajnok lett.

Az elhunyt egykori sportolóról a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is megemlékezett a közösségi oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.