Elloptak egy autót, majd a rendőrök elől menekülve össze is törték

Egy betonoszlop állította meg a részegen randalírozó párost, a sofőrnek még jogosítványa sem volt, fegyházbüntetés várhat rá.

Munkatársunktól
Forrás: Ügyészség2023. 08. 14. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ittas járművezetés vétsége és hamis vád bűntette miatt emeltek vádat azzal a húszas éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű férfival és idősebb társával szemben, akik részegen randalíroztak egy lopott autóval. A Somogy Vármegyei Főügyészség közlése szerint a férfi és egy barátja 2023 februárjában Csurgón italoztak, amikor eldöntötték, hogy ellopnak egy autót. Találtak is egyet: szerencséjükre a közterületen lévő járműben benne hagyták az indítókulcsot, a személyes iratokat és a bankkártyát is. A fiatalabb vádlott Somogyszobra vezetett, ahol a szerencse hamar elszegődött mellőlük, mert a rendőrök kiszúrták őket – tudatta az Ügyészség

A szirénázó rendőrök láttán azonban a férfi inkább a menekülést választotta és gyorsítani kezdett, ám az ittassága miatt az egyik kanyarban kisodródott, és az út mellett lévő betonkorlátnak ütközött.

A tolvajok nem sérültek meg, de a lopott járműben több mint egymillió forint kár keletkezett.

A baleset után a rendőrök a helyszínen igazoltatták a vádlottakat, melynek során a sofőr – akiről kiderült, hogy egyébként soha nem volt vezetői engedélye – az autó tényleges tulajdonosának iratait adta át a járőröknek. Az intézkedő rendőröket viszont nem tudták átverni, megállapították a vádlott valós személyazonosságát, majd őrizetbe vették. 

Az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás, míg társával szemben elzárás kiszabására tett indítványt az ügyészség.

 

Borítókép: A lopott autót vezető sofőrt és társát végül egy betonoszlop állította meg (Fotó: Nagyatádi Rendőrkapitányság/Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.