Erdélyben nyaral Novák Katalin államfő és családja

Magánúton látogattak az elcsatolt területre.

Magyar Nemzet
Forrás: Maszol.ro2023. 08. 29. 14:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székelyföldön nyaral Novák Katalin magyar köztársasági elnök és családja, amiről saját maga számolt be közösségimédia-oldalán – adta hírül a Maszol. Az államfő saját maga számolt be Facebook-oldalán vakációjáról, amikor megosztott két fényképet néhány sor kíséretében arról, hogy éppen hol járt és mit csinált. 

Az első bejegyzés tanúsága szerint 

Novák Katalin és családja már vasárnap Székelyföldre érkezett, ahol a Hargita megyei Farcádon vett részt az új kenyér megáldása alkalmából megtartott ünnepi istentiszteleten. 

A köztársasági elnök arról is tájékoztatott, hogy itt kezdte meg családi nyaralását, valamint megköszönte az élményt a helyieknek.

Ezután az államfő a Gyergyói-medence felé vette útját, és a Kis-Cohárd tetején készült családi képet tette közzé a közösségi médiában. Mint bejegyzésében hangsúlyozta, magánúton jár Székelyföldön. „Családi kirándulás Gyergyóban. Kilátás a Kis-Cohárdról” – fűzte a képhez Novák Katalin.

Magyarország köztársasági elnöke már harmadszor látogatott Romániába. Mint ismert, áprilisban Szatmár megyébe érkezett Kölcsey Ferenc szobrának avatására, majd május végén a csíksomlyói búcsúra. Tavaly májusban szintén Novák Katalin részvételével avatták fel Bethlen Gábor szobrát Gyulafehérváron.

Borítókép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.