Folyamatosan érkeznek a menekültek Ukrajnából

Az elmúlt nap is csaknem 15 ezren érkeztek a háborúval sújtott országból.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 7:10
Hungary Opens Its Borders To Refugees Fleeing Ukraine Invasion
1384587554 Fotó: Christopher Furlong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csökken az Ukrajnából érkező menekültek száma – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdára vonatkozó összesítéséből. Az elmúlt 24 órában az ukrán–magyar határszakaszon több mint 7557-en léptek be Magyarország területére, míg a román–magyar határszakaszon belépők közül összesen 7284 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Az ORFK tájékoztatása szerint a beléptetettek közül a rendőrség 118 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Mindez azt jelenti, hogy az érintetteknek egy hónapon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Christopher Furlong)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.