Harmincmillió forintból alakítanak ki zebrát a baloldali vezetésű Pécsen

28 gyalogátkelőre több mint 857 millió forintot költenek el a baranyai vármegyeszékhelyen.

2023. 08. 31. 17:48
pécs
Forrás: Facebook/Péterffy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb botrány bontogatja szárnyait a baloldali irányítású Pécsett, ahol eldöntötte a városvezetés, hogy 28 új zebrát alakítanak ki, csakhogy kiderült: a fejlesztés költségei elég magasra rúgnak. Miként arról a Pécsaktuál.hu beszámolt: a vonatkozó előterjesztés szerint ezek darabja 30 millió forint körül alakul, így összesen több mint 857 millió forintot költenek el a gyalogátkelőkre.

A város több pontján nehezítik a közlekedést az útfeltúrások Pécs
Pécsett szükség van a zebrák felújítására, de biztos, hogy ennyit kell költeni a fejlesztésre? Fotó: Löffler Péter

Ennyire bonyolult lenne a munka?

A hírportál idézte Auth Istvánt, a DK pécsi önkormányzati képviselőjét, aki az ATV-ben azt magyarázta, hogy igen sok munkába kerül egy-egy zebra kialakítása, és nemcsak arról van szó, hogy felfestik ezeket – ezért kerülnek ennyi pénzbe. – Ez a 28 darab zebra mind egyedi eset, ahol a világítást is fel kell újítani, illetve ki kell építeni, van, ahol parkolókat kell megszüntetni vagy újratervezni, szóval nem egyszerű a zebrák felfestése – mondta Auth István.

Hozzátette: az önkormányzat nem csak sima zebrákat telepítene a városban, hanem olyanokat is, ahol fényjelző berendezés engedné át a gyalogosokat az autók előtt.

 

Kell a pécsi fejlesztés, de ennyiért?

A helyi Fidesz szerint szükség van a zebrák kialakítására, de a beruházást messze túlárazottnak tartja. Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, hogy a fejlesztés összköltsége jóval nagyobbnak tűnik, mint azt egy ilyen beruházás indokolná. Szavai szerint az ilyen és ehhez hasonló programok hizlalták a város adósságállományát 16 milliárd forintra az elmúlt esztendőkben, és ilyenekkel adósították el a városban élő következő generációt.

Ez egy újabb olyan fejlesztés, amellyel a Péterffy Attila-féle baloldali városvezetés megmutatja önnön valóját

– tette hozzá a fideszes politikus.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs baloldai polgármestere (Forrás: Facebook/Péterffy Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.