Három új államtitkárt nevezett ki a miniszterelnök javaslatára Novák Katalin

A köztársasági elnök jó munkát kívánt a kollégáinak.

Munkatársunktól
2023. 08. 14. 13:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pátkai Nándort az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának közigazgatási államtitkárává, Zsigmond Barna Pált pedig a minisztérium államtitkárává, míg Bíró Attilát az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárává nevezte ki – írta Facebook oldalán Novák Katalin. A köztársasági elnök a most kinevezett államtitkároknak új feladataikhoz jó munkát kívánt.

Bóka János miniszter nemrégiben kérte fel Zsigmond Barna Pált az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma parlamenti államtitkárának. A felkéréssel kapcsolatban közösségi oldalán korábban azt írta: “A feladat nem egyszerű, de annál fontosabb. Ráadásul izgalmas időszak elé nézünk, hiszen az európai parlamenti választás is közeleg. A célunk az, hogy Brüsszelben olyan döntések szülessenek, amelyek a magyarok érdekeit szolgálják, és hogy a 2024-es, soros uniós elnökségünk sikeres legyen.”

Most kinevezett államtitkár arról is beszélt, ennek a küldetésnek a teljesítéséhez segítségére lesz mindaz a tapasztalat, amelyet a külpolitika terén szerzett. –Akár nemzetközi szervezeti keretek között, a NATO Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetőjeként, illetve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának helyettes vezetőjeként, és a Jogi Bizottság tagjaként. Akár hazai pályán: az Országgyűlés Külügyi Bizottsága alelnökeként, vagy a Külgazdasági és Külügyminisztériumban főkonzulként, majd miniszteri biztosként – fogalmazott közösségi oldalán Zsigmond Barna Pál.

 

Borítókép: Novák Katalin, Zsigmond Barna Pál, Bóka János, Pátkai Nándor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.