Kevésen múlt egy Fejér vármegyei nő élete, a mentősök gratuláltak a férjnek is

Az asszonyt többször is megcsípte egy darázs, amire allergiás volt.

Munkatársunktól
Forrás: Országos Mentőszolgálat2023. 08. 23. 13:30
null
Miskolc, 2023. augusztus 1. Mentõhelikopter a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentõhelikopter-bázisnál Miskolcon az átadóünnepsége napján, 2023. augusztus 1-jén. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kertjében csípte meg egy darázs több alkalommal azt az ötven év körüli nőt, akihez vasárnap este kérték a székesfehérvári mentők gyors segítségét. Az asszony allergiás a darázscsípésre, nehezen kapott levegőt, így azonnal a férje segítségét kérte, aki értesítette a mentőket. A mentésirányító rögtön több egységet, köztük mentőhelikoptert is a helyszínre riasztott, miközben a rémült férj kocsiba ült a feleségével, hogy a mentőautóval könnyebben megközelíthető főútig vigye a beteget – közölte Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

 A nő légzése azonban út közben összeomlott, így párja a telefonos utasítások alapján azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a pillanatokon belül a helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytattak. 

Az időben megkezdett mellkasi nyomás és a gyors ellátás végül rövid időn belül sikerre vezetett, és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Az Országos Mentőszolgálat a bajtársaknak és a férjnek is gratulál az életmentéshez. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.