Lázár János fontos témákról beszélt Áder Jánossal + videó

A vetőmagtermesztésnek az önellátási képességünk erősítésében is elvitathatalan szerepe van – hangsúlyozta a miniszter.

MAGYAR NEMZET
Forrás: FACEBOOK2023. 08. 13. 20:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ami az orvostudományban az agysebészet, az a mezőgazdaságban a vetőmagtermesztés. Ennek az önellátási képességünk erősítésében is elvitathatatlan szerepe van. Arra is tudni kell válaszolni, nem is olyan sokára, hogy a magyar mezőgazdaság milyen legyen tíz vagy húsz év múlva – hangsúlyozta Lázár János miniszter a közösségi oldalán közzétett új videójában, amelyben beszélgetőtársa Áder János volt köztársasági elnök volt.

Lázár János szerint Magyarországnak végig kell gondolnia, hogy milyen szegmensben tud versenyképes maradni. Úgy látja, hogy prémium terméket kell előállítani, vagy olyan terméket, amelyben magas a hozzáadott érték.

Szerinte ebben a vetőmag van az első helyen. A vetőmag-nemesítés reagálni tud az időjárási változásokra, a magyar kutatók kiválók, a kutatások pedig eredményesek – mutatott rá Lázár János.

Borítókép: Lázár János (Forrás:Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.