Márki-Zay Péterhez hasonlóan a Jobbik is elszámoltatta volna szövetségeseit + videó

Dömötör Csaba sok sikert kívánt Márki-Zay Péternek a baloldal elszámoltatásához.

Munkatársunktól
2023. 08. 27. 12:32
MESTERHÁZY Attila; GULYÁS István; DÖMÖTÖR Csaba
Tihany, 2023. augusztus 25. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Gulyás István moderátor és Mesterházy Attila, a Szocialisták és Demokraták elnöke (b-j) a Veszélyek kora - válaszok korunk kihívásaira címû pódiumbeszélgetésen a Tranzit fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba sok sikert kívánt Márki-Zay Péternek a baloldal elszámoltatásához, a Momentum szokásához híven nem válaszol a kérdésekre, a Jobbik pedig megüzente, hogy van elszámolnivalója egykori szövetségeseiknek. Márki-Zay Péter a Tranziton mondta azt, hogy ha ő került volna hatalomra, akkor többek között azt a Gyurcsány Ferencet is elszámoltatta volna, akivel összefogott. 

„Ha Márki-Zay Péter szeretne valamilyen ügyben rendet tenni, akkor a külföldi finanszírozás biztosan ezek közé tartozik” – így reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az összefogás bukott miniszterelnök-jelöltjének minapi kijelentésére, miszerint elszámoltatta volna szövetségeseit, ha hatalomra kerül. Dömötör Csaba a Mediaworksnek nyilatkozva azt mondta, hogy tudjuk, hogy milliárdszámra jöttek a külföldi támogatások az ellenzékhez, ami komoly külföldi beavatkozásnak minősül.  

Rétvári Bence parlamenti államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogyha beválnak a guruló dollárok, akkor Márki-Zay Péter most miniszterelnökként mondana olyan dolgokat, amitől az embernek ketté áll a füle.

Lukács László, a Jobbik frakcióvezetője a Mediaworksnek azt mondta, hogy Márki-Zay Péterhez hasonlóan ők is elszámoltatták volna Gyurcsány Ferencet, ha van miért elszámoltatni. Azt is hozzátette, hogy az elmúlt egy évben megüzenték egykori szövetségeseiknek, hogy van elszámolnivalójuk. 

A Momentum Mozgalom pedig a Tranziton is hozta a formáját. A Mediaworks azt szerette volna megtudni Tompos Mártontól, hogy mit gondol a miniszterelnök-jelöltjének a kijelentéséről, de ő egy elcsépelt kommunikációs panellel élve csupán a következőt volt képes hajtogatni: „Csak élő adásban nyilatkozom.”

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Gulyás István moderátor és Mesterházy Attila, a Szocialisták és Demokraták elnöke a Veszélyek kora – válaszok korunk kihívásaira című pódiumbeszélgetésen, a Tranzit fesztiválon, Tihanyban 2023. augusztus 25-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.