Megugrott a hazánkba érkező menekültek száma

A beléptetettek közül a rendőrség 207 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 26. 8:00
null
Csuhuiv, 2022. május 31. Ukrán belsõ menekültek érkeznek egy befogadóközpontba a Harkiv megyei Csuhuivban 2022. május 30-án, amikor az orosz haderõ újabb támadást intézett a keleti frontvonalon fekvõ Harkiv városa ellen. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombati beszámolója szerint pénteken 

több mint huszonkétezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra.

Az ukrán–magyar határszakaszon 7812-en léptek be hazánk területére, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 14 832-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. 

A beléptetettek közül a rendőrség 207 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Csütörtökön szintén több mint 18 ezren hagyták el Ukrajnát, és léptek be Magyarország területére.

Borítókép: Ukrajnai menekültek (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.