Piros figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, jön a legmelegebb nap

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat öt vármegyére, ahol a napi középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat a hét utolsó napján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MET, OKF2023. 08. 26. 10:54
null
Marseille, 2023. augusztus 22. Emberek hûsölnek a vízben Marseille tengerpartján 2023. augusztus 22-én, amikor 37 fokot mértek árnyékban a déli kikötõvárosban. Franciaország száz megyéjébõl 49-ben hõségriasztás van érvényben, míg négy déli megyében a legmagasabb szintû készültséget léptette életbe a francia meteorológiai szolgálat, a Météo-France. Az elõzõ napon több melegrekord is megdõlt az országban. MTI/AP/Daniel Cole Fotó: Daniel Cole
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki magas középhőmérséklet miatt vasárnapra.

Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye kivételével vasárnapra az ország többi részén másodfokú, narancs figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt. Ezeken a területeken várhatóan 

27 fok felett alakul a középhőmérséklet a hét utolsó napján.

Az előrejelzés szerint szombaton a középhőmérséklet nagy területen alakul általában 25–27 fok fölött, azonban főként vasárnap az Alföld egyes részein és városi környezetben a 28–29 fokot is meghaladhatja a középérték.

Vasárnap reggel az ország legnagyobb részén derült lesz az ég, a hőmérséklet hajnalban 17 és 24 fok között alakul. Délután 33 és 38 fok között várható a csúcshőmérséklet.

 

A legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben

Augusztus 28., hétfő éjfélig országszerte meghosszabbították a hőségriasztást, és azt a legmagasabb fokra emelték. További információk elérhetők a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ weboldalán és a katasztrófavédelem weboldalán – hívta fel a figyelmet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

A nagy melegre tekintettel hétvégére felfüggesztették a kamionstopot az autópályákon. Sokan indultak el a Balaton felé, az M7-esen nagy torlódásokra, lassú haladásra figyelmeztetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Daniel Cole)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.