Még forróbb lesz a hétvége, a napokban tetőzik a kánikula + videó

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között alakul, de jégeső és zivatar miatt is adtak ki figyelmeztetést.

Magyar Nemzet
Forrás: met.hu2023. 08. 26. 7:38
null
Budapest, 2021. június 19. Egy kisfiú fürdik a hõségben a Szabadság téri szökõkútban 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifõorvos által elrendelt hõségriasztás. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb tájékoztatása szerint szombatra is napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, 

záporra, zivatarra leginkább a Dunántúl északi felén és az északi határ mentén van esély. 

A déli szél napközben megélénkül, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A déli óráktól a Dunántúl északi részén már északnyugatira fordulhat a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között alakul. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

A kánikula és zivatar miatt is adtak ki figyelmeztetést

Az OMSZ több megyére is figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt.

Figyelmeztetik a lakosságot ugyanakkor zivatarokra is. Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala vármegyékben a zivatarok miatt is kiadták a riasztást. Főként a határon kívüli területeken lehetnek alkalmasak a feltételek zivatarok képződéséhez, de az ország északnyugati, északi térségeiben sem zárható ki teljességgel megjelenésük. Az erősebb cellák környezetében átmeneti viharos szél, intenzív csapadék, illetve jégeső is lehetséges.

 

Milyen idő lesz jövő héten?

A tájékoztatás szerint a hőség napjai meg vannak számlálva: vasárnap tetőzik, majd a jövő hét elején érkező hullámzó frontrendszer északias áramlással egyre jobban kiszorítja hazánk térségéből a forró levegőt. Szerdára már érezhetően frissebb lesz a levegő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.