Rágyújtották ismerősükre a lakókocsit, fegyházat kapnak

Előtte még meg is verték az áldozatot.

Magyar Nemzet
Forrás: ugyeszseg.hu2023. 08. 10. 13:05
lakókocsi Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először megverte, majd rágyújtotta a lakókocsit ismerősére két férfi, fegyházbüntetést kaphatnak – adta hírül az ügyészség.

Az áldozat egy Debrecen közeli tanyán dolgozott alkalmi munkásként, és a munkaadója lakókocsijában élt. Italozó életmódja révén ismerkedett meg a hasonló életvitelű vádlottakkal, akik 2021. április 24-én többet ittak a kelleténél. 

A férfiak este találkoztak egy ismerősükkel és elhatározták, hogy meglátogatják a sértettet, aki két ismerősével erősen ittas állapotban fogadta a váratlan vendégeket, majd közösen folytatták az italozást. 

A fiatalabb vádlott kérdőre vonta a sértettet egy találkozó miatt, amire ő indulatosan reagált. 

Erre az elkövető ököllel többször megütötte a férfi arcát és fejét, majd az idősebb vádlott is megütötte a tarkóján. 

Az áldozat az ütések hatására rövid időre elvesztette az eszméletét, majd elaludt. Nem sokkal ezután a lakókocsiban világító gyertya, illetve mécses kialudt. Más világítási eszköz hiányában 

a két elkövető fémtálban meggyújtott egy törölközőt, amelyre műanyag edényeket és palackokat dobáltak. 

A férfiak az erőteljesen belobbanó tüzet próbálták megfékezni, azonban az elhatalmasodott a hungarocellel bélelt lakókocsiban. A vádlottak ijedtükben kimenekültek, magukra hagyva a bent lévőket. 

Az ébren maradt férfi azonban felkeltette az alvó társait és kimenekítette őket.

A tűzesetben senki sem sérült meg, az áldozat a verés miatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Törvényszék a vádlottakat súlyos testi sértés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt három év hat hónap, illetve négy év hét hónap fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.