Régóta szúrja Karácsonyék szemét a közvetlen reptéri buszjárat

Immár 2200 forintot kell fizetni a repülőtéri expressz vonaljegyért, a járat közvetlen kapcsolatot létesít a belváros és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. Még 2017-ben Tarlós István főpolgármestersége alatt azért indították el a járatot, hogy Budapest szívéből olcsón, gyorsan és átszállás nélkül elérhető legyen a nagy forgalmat bonyolító repülőtér. Az új városvezetés a kezdetekhez képest, több mint duplájára emelte a díjat, ráadásul a menetidő is növekedett a biciklisávok miatt kialakult budapesti dugóban.

2023. 08. 19. 11:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen megkönnyítette a főváros a repülővel Budapestre érkezők bejutását a városba még 2017-ben, Tarlós István főpolgármestersége alatt. 

Akkoriban mindössze 900 forintot kért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a reptéri expresszre szóló vonaljegyért. 

A közvetlen 100E jelzésű buszjárat a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedik, régi kellemetlenséget oldott meg az új járat, hiszen a városból tömegközlekedéssel körülményes volt a kijutás a csomagokkal metrózásra és átszállásra kényszerített utasoknak. Az utóbbi években a metrópótlás miatt sok kellemetlenségtől óvta meg a repülőtérre igyekvőket, turistákat, hazatérőket.

 2017-ben a budapesti vizes VB-re készülve indították el az olcsó és gyors járatot, azóta számos sportesemény vendégeinek okozott könnyebbséget. A mai induló Atlétikai Világbankokságra érkező szurkolóknak már emelt jegyárat kell fizetni, 2200 forintot.

Mint lapunk megírta: az Üllői úti dugók miatt a BKK eltérített, hosszabb útvonalra terelte a járatot, hogy a félórás csúszás helyett mindössze öt-tíz perccel növekedjen „csak” a menetidő. A főpolgármester kabinetfőnöke pedig posztjában arra tett utalást, hogy a baloldali városvezetéstő nem sok jóra számíthat a szerinte elsősorban turisták által használt reptéri járat a jövőben sem. 

Borítókép: Repülőtéri járat (Fotó: BKK)
 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.