Szánthó Miklós: Meg tudjuk mutatni a világnak, hogy képesek vagyunk fellépni a liberális elit támadásai ellen!

A hazafias, jobboldali közösségépítés fontosságát akkor érthetjük meg, ha aktivitásunkat összevetjük a magyar baloldal tétlenségével és széttagoltságával – nyilatkozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Remix Newsnak.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 17:51
Fotó: Szánthó Miklós/ Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A politikai spektrum másik oldalán a progresszív mantrának megfelelően annyira individualisták lettek, hogy ők is széttöredezettek és magányosak lettek, nincs igazi közösség és kollektív szellem” – mondta Szánthó Miklós az MCC Feszten készült interjújában, amit a Remix News nevű lapnak adott. Kiemelte, hogy a jobboldali hálózatosodás ékes példája a CPAC Hungary is, amivel meg tudjuk mutatni a világnak, hogy képesek vagyunk egységesen fellépni a liberális elit támadásai ellen.

A főigazgató Magyarország és Brüsszel viszonya kapcsán rámutatott arra, hogy hazánk büszke és erős tagja az európai közösségnek, de emlékeztetett, hogy mi a magyar érdek.

A migráció, a határvédelem, a család, a gyermekek védelme, de még az ukrajnai háború kapcsán is Magyarország az igazi európai érdekeket és értékeket védi.

„Brüsszel és a liberális mainstream az európai értékek nevében megpróbálja a nemzeti szintről az uniós szintre áthelyezni a döntéshozatalt. Miközben ezt teszik, a brüsszeli hatalmat kihasználva ideológiai nyomást is próbálnak gyakorolni azokra a tagállamokra, amelyek nincsenek összhangban az új liberális életmóddal és mantrával”

 – fejtette ki álláspontját Szánthó. 

Emellett pedig említést tesz a Brüsszellel való konfliktusunk ideológiai vetületéről is, amely a gyermekvédelmi törvény ellen indított kötelezettségszegési eljárás miatt indult meg. 

„Ha gyerekekről van szó, akkor az államnak nagyon erőteljesen közbe kell lépnie, hogy megvédje őket. A családpolitika tagállami hatáskör” – szögezte le a főigazgató.

A teljes interjú ide kattintva elérhető.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Szánthó Miklós/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.