Szuperszimat munkában: Supra ismét kiszagolta a cigarettát + videó

Supra, a NAV cigaretta- és bankjegykereső kutyája ismét nagy mennyiségű csempészett cigarettát szimatolt ki a határátkelőn.

2023. 08. 29. 10:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifogástalan képességének adta tanújelét Supra kutya, ahogy hiba nélkül kiszimatolta a busz körüli dohányillatot. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának cigaretta- és bankjegykeresőkutyája a gondosan álcázott csomag mögött leleplezte a csempészcigarettát. 

A NAV eredményes kutyabeszerzését és kiképzését igazolja, hogy néhány nappal ezelőtt Supra, a pénzügyőrök cigaretta- és bankjegykereső kutyája, 850 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát talált egy negyvenszemélyes buszban.  

 

Supra és vezetője megbízható párost alkotnak (Fotó: NAV)

Vámoscsanádi közelében ellenőrizték az egyenruhások a román rendszámú autóbuszt, amikor a szolgálati orr is működésbe lépett. Alaposan körbeszimatolta, majd a jármű egyik oldalánál jelzett. A négylábú segítségnek köszönhetően a járőrök a busz ajtaja mögötti gyári rekeszben találták meg a füstölnivalót. Hamar kiderült, hogy az „illatozó csomag” az egyik utasé, akit állítása szerint fia kért meg, hogy Olaszországba vigye, de a küldemény tartalmáról nem tudott.

A pénzügyőrök a csaknem kétmillió forint adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Tájékozódjon utazás előtt

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. Itt tájékozódhat:

https://nav.gov.hu/vam/utazas

Supra tavaly ősszel a kiképzése utáni napokban máris óriási cigarettaszállítmányt szagolt ki. A pénzügyőrök Rábafüzesnél egy bolgár teherautót ellenőriztek Supra a cigaretta- és bankjegykereső kutyával, aki a raktér átvizsgálásakor jelzést adott. Szimata nem csalt, ugyanis a csomagtér 2470 doboz adózatlan dohányt rejtett. A NAV munkatársai a több mint három és fél millió forint értékű cigarettát lefoglalták és eljárást indítottak. 

(Az akkori fogásról lent egy videó tekinthető meg.)

Borítókép: Supra cigarettára és bankjegyre szakosodott (Fotó: NAV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.