Új keresztet állítanak a Látó-hegyen

A munkálatokról a Szentimrevárosi Egyesület tájékoztatta a Magyar Nemzetet.

Magyar Nemzet
2023. 08. 30. 22:47
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szentimrevárosi Egyesület 2001-ben állította fel a Látó-hegyen hatodik emlékkeresztjét Szent Margit tiszteletére. A fakeresztet a következő években háromszor is megrongálták, ledöntötték, legutóbb 2008-ban. A helyreállítások során a kereszt több acélmegerősítést kapott.

Az egyesület idén döntött a kereszt teljes felújításáról és cseréjéről. A terület kezelőjétől, a váci önkormányzattól engedélyt kértek a munkálatokra. Első lépésként augusztus 21-én kiemelték a helyéről a régi keresztet, és megkezdték az alapozást. Az új kereszt készítése folyamatban van – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Szentimrevárosi Egyesület.

A kereszt felállítását az eredeti helyén októberben tervezik. 

A helyéről kiemelt kereszt anyagát felhasználták padok készítésére, hogy azokon pihenjenek meg a kirándulók.

A Turista magazin hétfőn adta hírül, hogy kirándulók beszámolói szerint a kereszt rongálás áldozata lett, és ezt az információt több lap is átvette, köztük a Telex és a Magyar Nemzet is. Az egyesület a további félreértések elkerülése érdekében tájékoztató táblát fog kihelyezni a Látó-hegyen.

Borítókép: A Szent Margit-kereszt a Látó-hegyen (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.