Újabb részletek derültek ki a P. Mobil tagjának tragikus haláláról

Schuster Lóránt szerint Goletz Géza technikus halálával egy olyan ember távozott a legendás rockegyüttesből, aki meghatározta és megtestesítette a mobilosságot, aki egy igazodási pont volt a zenekar és a rajongók életében.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 17:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki hartai koncertünk kezdése előtt Goletz Géza technikusunk az orgona mellett összeesett és meghalt. Ötvenpercnyi sikertelen újraélesztési kísérlet után halottnak nyilvánították. Géza negyven éven keresztül, teljes szívvel volt a mi emberünk. Köszönjük, Géza! – tájékoztatott szombati közleményében a P. Mobil zenekar frontembere, Schuster Lóránt. A zenekar a rendezőkkel közös egyetértésben lemondta a koncertet, egyben külön köszönetét fejezte ki a közönségnek a megértésért. A rockegyüttes a szombati hegymagasi koncertjüket Goletz Géza emlékének ajánlva megtartja.

„A Géza! Egy intézmény, egy EMBER, egy olyan ember, aki meghatározza és megtestesíti a mobilosságot, aki egy igazodási pont. Figurája első pillanatban beég mindenkibe örökre, pedig csak önmagát adja, egyszerűen, határozottan, csendesen, nyíltan, egyenesen előre a szemedbe. A végtelenség a meghatározója, végtelen odaadás, végtelen tapasztalat, végtelen erő, végtelen hűség, végtelen kitartás, végtelen szeretet. Egy ilyen emberhez nem kapcsolódhat múlt idő, ő mindig itt van, mindig itt lesz a mobilosokkal! Az Örökmozgó egyik lába most kitörött, és biceg, de a távolban feltűnik a Géza, kezében a megoldással, és máris ragasztja, csavarozza, szögeli, kalapálja és helyrehozza a gépet… becsüljétek meg őt, ott az Égi zenekarban!” – emlékezett kollégájára Schuster Lóránt.

A péntek esti tragikus esetről beszámolt a baon.hu is. – Péntek este 20.30 órától már folyamatosan áramlott a tömeg a hartai Duna-partra, a P. Mobil koncertje a várakozásunknak megfelelően vonzotta a látogatókat. A zenekar ekkor már javában rendezte be a színpadot, és 21 óra körül már közel minden adott volt ahhoz, hogy a zenészek a behangolást követően a húrok közé csapjanak. Sajnos nem ez történt, miközben a szervező kollégáim a 900 fős létszámkorlát miatt éppen kitették a „Rendezvény megtelt” táblát a fahíd sportpálya felőli feljárójánál, azt a hírt kaptam: munka közben rosszul lett a színpadot berendező, illetve a hangosításért felelős hangtechnikus. Mire oda értem, már az egészségügyi személyzet megkezdte a defibrillátoros újraélesztést. Egyéb beavatkozások is történtek, de sajnos hiába küzdöttek a 74 éves férfi életéért úgy 35-40 percig, ő a helyszínen elhunyt – tájékoztatta a lapot Szöllősi Rafael, a pénteki rendezvény főszervezője, a Hartáért Alapítvány elnöke.

Az eset mindenkit nagyon megrendített, így a szervezők természetesen elfogadták a P. Mobil döntését, hogy a koncertet kegyeleti és technikai okból is lemondják. A P. Mobilt az ABS zenekar váltotta volna a színpadon, de mivel őket is sokkolta az eset, nem vállalták a fellépést.

– A szomorú bejelentést követően az egész napos belépőjegyet váltóknak a helyszínen visszafizettük a jegy árát, a 3500 forintot, nyugdíjasoknak a 2000 forintot, de ma, azaz augusztus 12-én, 16 óráig azt is vállaljuk, hogy aki a karszalagját olvasható módon lefényképezi és beküldi az e-mail-címünkre a számlaszámával együtt, annak visszautaljuk a belépőjegy árát. Jegyvisszaváltással kapcsolatos információk az Örült Hajók Facebook-oldalán találhatók. Péntek este a hír hallatán úgy 150-200-an távoztak, akik maradtak, azok halk zene mellett beszélgettek, iszogattak, de hangoskodás, tánc az ismertetett ok miatt nem volt. Ma viszont az eredeti program szerint folytatódik az Őrült Hajók Versenye, reméljük, ez a sajnálatos eset a mai folytatást már alapvetően nem zavarja – tájékoztatott Szöllősi Rafael.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, pénteken Hartán, egy koncert előkészületei közben rosszul lett, majd a gyors segítség ellenére életét vesztette a P. Mobil egyik kulcsembere, Goletz Géza technikus.

Borítókép: Goletz Géza, a P. Mobil együttes technikusa volt (Forrás: A P. Mobil zenekar hivatalos Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.