Volt barátnőit akarja tanúnak az angyalföldi gyilkos + videó

Az elmeorvosi vizsgálat és volt kedvesei felrajzolhatnák T. Róbert személyiségfejlődését.

2023. 08. 29. 9:45
Fotó: Bors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eldöntheti az angyalföldi gyilkos sorsát az elmeorvosi vizsgálat. Amennyiben beszámíthatónak találják és a nyomozás megállapítja, hogy különös kegyetlenséggel, előre kitervelten ölte meg a múlt hónapban barátnőjét, M. Petrát, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat. Ugyancsak sok mindent megmagyarázhat az elkövető személyiségfejlődésének feltérképezése, amit nagyban segíthet T. Róbert volt szeretőinek tanúkénti kihallgatása – közölte a Bors

Az idei Balaton Soundon még együtt voltak a gyilkos és későbbi áldozata (Forrás: Facebook)

Minden gyilkossággal gyanúsított elmeorvosi vizsgálatát elrendeli a nyomozó hatóság, illetve a nyomozást irányító ügyész, így T. Róbert esetében is így lesz. Őt egyelőre a Venyige utcai börtönben tartják letartóztatásban, fokozottan őrzik, aminek oka egyfelől a gyilkosság eddig tisztázatlan körülményei, 

másfelől a börtönben ülők körében nem örvendenek nagy népszerűségnek a nőket gyilkolók. 

Az eddigi adatok szerint T. Róbert azért ölte meg a barátnőjét, mert Petra leszólta a férfiasságát. A különös kegyetlenség pedig azért merülhet fel, mert a sértett férfi előbb fojtogatta, majd megszúrta és kalapáccsal betörte a nő koponyáját. A hirtelen felindulásból elkövetett emberölés 10-15 évvel büntethető, ám ha bebizonyosodik a különös kegytelenség, 20-25 évet is fegyházban tölthet, mire feltételesen szabadlábra helyezhetik.

A nyomozás során fontos, hogy pontosan fel tudják rajzolni az elkövető személyiségét, illetve a személyiségfejlődését. Ezt segítheti az elmeorvosi vizsgálat, de az is, amit a védelem indítványozni akar: T. Róbert volt barátnőinek tanúkénti kihallgatása. Az ő elmondásuk rámutathat arra is, hogy valójában milyen ember T., és hogy miként viselkedett párkapcsolatban: eleve agresszív volt vagy sem.

A TV2-nek az ügyvédje azt is elárulta, már a gyilkos első kihallgatásán szóba került, hogyan tudná kifejezni azt, hogy sajnálja a történteket. 

Az a szó, hogy bocsánatot kér, és sajnálja, úgy gondolom, ebben az ügyben súlytalan

– magyarázta a védő, eddig miért nem kért bocsánatot az áldozatok hozzátartozóitól.

Beismerte tettét

Öt napig bujkált a Római part egyik elhagyatott szállodája hátsó udvarán T. Róbert a gyilkosság után. Miután a BRFK nyomozói a közelben elfogták, beismerte, hogy ő verte brutálisan össze, majd szurkálta agyon M. Petrát. Azt is elmondta: öngyilkos akart lenni, ám nem mert a Dunába ugrani az Északi vasúti összekötő hídról. Akkor még nem adatott magyarázatot, hogy miért gyilkolt.

Borítókép: A letartóztatásáról döntő vizsgáló bíró elé viszik T. Róbertet (Fotó: Bors)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.