Vona „nagy dobása”: pártot alapíthat a volt Jobbik-elnök

A Jobbik korábbi elnöke pár héten belül rukkolhat elő nagy tervével, már egy egyesületet is bejegyeztek a nevére.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 12:06
Vona Gábor
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyesületet alapított, otthagyja az ATV-n futó Öt című műsort, szeptember kilencedikén pedig gyűlést tart Vona Gábor, aki a 2018-as országgyűlési választás után mondott le a Jobbik elnökségi posztjáról. Az elmúlt években az Index publicistájaként és vloggerként, az utóbbi években médiaszereplővé vált Vona most ismét politikai pályára lép, ráadásul – forrásaink szerint – pártot alapít. Úgy tudjuk,

 a bejelentés már szeptember elején megtörténhet a Kőbányai Művelődési Házban, ahol Vona lakossági fórumot tart.

Forrásaink szerint a résztvevőket Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor korábbi kabinetfőnöke, a Második Reformkor Alapítvány kuratóriumi elnöke jobbikos címlistából toborozza, és igyekszik az egész termet megtölteni érdeklődőkkel. Ugyanis, miként forrásunk fogalmazott: „Vona nem szereti, ha akár egy szék is üresen marad, ez neki mindig is mániája volt”.

A párt alapításának teóriáját erősíti az a tény, miszerint a volt Jobbik-elnökhöz köthető Második Reformkor Alapítvány után 

Vona idén januárban bejegyeztetett egy egyesületet, amelynek ugyancsak Második Reformkor a neve, székhelye is megegyezik az alapítványéval. 

Azt pedig az elmúlt időszakban megtapasztalhattuk, hogy ha egy politikus létrehoz egy civil szervezetet, abból előbb-utóbb párt lesz. Így tett Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, és Jakab Péter is, aki a Jobbik elnökeként bukott el.

Vona Gábor és Jakab Péter
Jakab Péter már bejegyeztette pártját. Fotó: MTI/Vajda János 

Egyébként sajtóhírek szerint is „nagy dobásra” készül a volt Jobbik-elnök, ezért jelezte az ATV-nek, hogy szeretne a műsorbeli szereplésekkel felhagyni, igaz, azt egyelőre nem árulta el, pontosan mi lesz ez a nagy dobás, egyelőre nem akar beszélni róla. Nos, ha Vona valóban pártot alapít, kérdéses, hogy el is indul-e a jövő évi önkormányzati, illetve EP-választáson. Míg a helyhatósági megméretésen nem csak pártok indulhatnak, utóbbinál feltétel a politikai szervezet megléte.

 

Borítókép: Vona Gábor (Forrás: Facebook)


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.