Nyugodt volt a reggel az utakon, a határoknál kevésbé

Csanádpalota – Nagylak II. és Tompa – Kelebia határátkelőkön két órát is meghaladhatja befelé a várakozási idő.

2023. 09. 13. 6:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Útinform értesülése szerint jelenleg az országos gyorsforgalmi és főúthálózatot érintő, a közlekedést jelentősen befolyásoló baleset, torlódás nem zavarja a közlekedést.

 

A sztrádákon az alábbi helyeken kell számítani terelésre:

Az M4-es autóúton, a 25-ös és a 29-es km között, fix terelés miatt mindkét irányban csak a külső sáv járható. A reggeli és a délutáni csúcsban komolyabb torlódások alakulhatnak ki, ezért Gyömrő felől, aki teheti, a 31-es főuton kerülhet, majd az M0–M4 útvonalon lehet eljutni a fővárosba. Üllő irányából, aki teheti, a 4-es főúton kerülhet, ahonnan az Új Ecseri úton lehet az M4-es autóútra felhajtani.


Az M5-ös autópályán, Kecskemét elkerülő szakaszán hídjavítás miatt sávelhúzásos terelést építettek ki. A 77-es és a 84-es km között, Röszke felé a külső és a leállósáv járható. Budapest felé a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom.

Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán folytatják a felújítási munkákat a 76-os és a 72-es km között, ahol a külső és a leállósávot is lezárták. A munkavégzés kapcsán a kollektor ágat és az M8-as autópálya csomópont le- és felhajtó ágát is lezárták. A kerülőút az M6-os autópályán a 83-as km-nél, a Dunaföldvár-észak csomóponton keresztül, illetve a 71-es km-nél, a Dunaújváros-centrum csomópont felé lett kijelölve.

Szintén az M6-os autópályán, Pécs felé a holnap kezdődő munkavégzés kapcsán a 164-es km-nél lévő Geresdi pihenőhelyen csak a benzinkút használható, a parkoló részt lezárták, valamint lezárták a 176-os km-nél elhelyezkedő Szebényi pihenőhelyet.

Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: https://www.police.hu

Az alábbi határátkelőkön kell egyórás vagy azt meghaladó várakozásra számítani:

– Záhony – Csap, egy óra befelé

– Ártánd – Bors, egy óra befelé

– Csanádpalota – Nagylak II. (autópálya határátkelő):

                                              – egy óra kifelé, két óra befelé

– Nagykereki – Bors II., egy óra befelé

– Nagylak, egy óra befelé

– Röszke – Horgos autópálya, egy óra befelé

– Tompa - Kelebia, két óra befelé.

Az adatok tapasztalati úton megállapítottak és tájékoztató jellegűek. A tényleges várakozási idő az ellenőrzött személyek állampolgársági összetételétől, az átléptetett személyek, járművek és a foganatosított rendőri és egyéb hatósági intézkedések számától függően változhat.

Borítókép: Határátkelő (Fotó: MW-archív)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.