Egész hétvégén várja vendégeit a 32. Budapest borfesztivál

A bortermelés stratégiai ágazat a kormány számára – jelentette ki Nobilis Márton államtitkár.

Forrás: MTI2023. 09. 08. 16:59
RÓKUSFALVY Pál; NOBILIS Márton
Megnyílt a 32. Budapest Borfesztivál Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bor a magyar élelmiszeripar legismertebb csúcsterméke – hangsúlyozta a 32. Budapest borfesztivál csütörtöki megnyitóján Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A politikus kiemelte, a magyar közönség immár sok boros rendezvény közül választhat, de a „borfesztiválok királynője” továbbra is a Budapest borfesztivál.

A fesztiválon a bortermelők bemutathatják termékeiket, a magyar és külföldi borkedvelők pedig egy helyen kaphatnak betekintést a magyar borkultúrába a budai Vár teraszain 

– méltatta a rendezvényt. 

Mint fogalmazott: a kormányzatnak a magyar bortermelés stratégiai ágazat. Ezt mi sem biztosítja jobban, mint hogy Rókusfalvy Pál személyében a területnek saját kormánybiztosa van, ráadásul a magyar állam évi közel harmincmillió euróval, vagyis 11,58 milliárd forinttal támogatja az ágazatot – közölte Nobilis Márton. 

Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos a Magyar Bormarketing Ügynökség első, Buborékok nyara című belföldi kampányáról szólva elmondta: a nyári marketingkampány célja elsősorban az volt, hogy a fiatalabb generációkon keresztül közelebb hozza a magyar fogyasztókhoz a borkultúrát, bemutassa annak frissebb, innovatívabb oldalát.

A több mint 150 borászat részvételével lebonyolított kampány hirdetései legalább ötmillió fogyasztót értek el, a nyári boros és zenei rendezvényeken pedig több mint 250 ezer fiatal ismerkedhetett meg a magyar borokkal a Buborékok nyara kampány révén 

– számolt be az eredményekről.
A Magyar Bormarketing Ügynökség a Budapest borfesztiválon is saját standdal vesz részt, ahol számos program várja az érdeklődőket – tudatták az ügynökség munkatársai.
A 32. Budapest borfesztivál csütörtöktől vasárnapig több mint 150 kiállító boros és gasztronómiai kínálatával várja a vendégeket, az idei díszvendég országok Argentína, Brazília, Chile és Uruguay. 

A fesztivál csütörtöktől vasárnapig tart. 

Mint azt Rókusfalvy Pál egy lapunknak adott interjúban elmondta, egyetlen alkoholos termék van, amelyik kultúrával és szakrális erővel bír, ez pedig a bor. Szerinte Magyarországon is jól érezhető a kulturált borfogyasztás terjedése, és az emberek a tradíció részeként kezelik Magyarországon ezt az italt, mivel több évszázados boros múltra visszatekintő ország vagyunk.

Borítókép: Rókusfalvy Pál bormarketingért felelős kormánybiztos (balra) és Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a 32. Budapest borfesztivál megnyitóján a budai Várban 2023. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.