Hamarosan startol az országos haditornaverseny

A nevezés ingyenes, a nyertes csapatok eljutnak jövő tavasszal az országos döntőre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 05. 11:50
null
Balatonakarattya, 2023. április 19. Résztvevõ az országos haditorna verseny döntõjének zárónapján Balatonakarattyán 2023. április 19-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 14-én elindul az országos haditornavereseny – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden. A megmérettetésen a fiatalok kipróbálhatják magukat különböző, a honvédelemhez kapcsolódó sportos feladatokban, ezáltal fejleszthetik magukat fizikailag és mentálisan, ráadásul közelebbről is megismerkedhetnek a katonasággal.

A verseny elsődleges célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, továbbá a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. A nevezés ingyenes, a szeptember 14-én Zala vármegyében kezdődő regionális fordulókon a magyar állampolgárságú, 9–12. évfolyamos középiskolás diákok legalább egy lányt soraikban tudó, négyfős csapatokban mérik össze felkészültségüket. 

A versenyszámok a honvédelemhez kapcsolódó feladatokból állnak, mint például honvédelmi totó, kézigránátdobás, fegyveres váltófutás, távbecslés, elsősegélynyújtás.

A versenyen a honvédelem iránt érdeklődő fiatalokat tájékoztatják a különböző szolgálatvállalási, továbbtanulási és ösztöndíj-lehetőségekről. A verseny ugyanakkor nem csupán a fiatalok, de az őket felkészítő iskolákban is évről évre egyre népszerűbb: 

az első helyezés megszerzése akár a vármegyei fordulókban, akár az országos döntőn komoly presztízst jelent a pedagógusoknak és az intézményvezetőknek is.

A regionális fordulók nyertes csapatai eljutnak a jövő tavasszal rendezendő országos döntőre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.