Ön is ismerhette - Meghalt az elsőszámú magyar tévés ügyvéd

Életének 78. évében elhunyt Szentmiklósi Péter jogi szakértő, ügyvéd. A lakosság számára neve egybeforrt a Magyar Televízió Ablak című műsorával, ahol több mint egy évtizedig adott jogi tanácsokat.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2023. 09. 04. 9:19
Candle,At,The,Dark,Background.there,Is,A,Empty,Place,For
532172119 Fotó: VisionalMedia Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt az ország egyik legismertebb jogi szakértője, Szentmiklósi Péter – adta hírül a Pesti Ügyvéd közlése alapján az Index

A híres ügyvéd a Magyar Televízió Ablak című műsorból vált a közönség körében ismertté, ahol több mint egy évtizedig adott gyakorlatias megközelítésű, az egyszerű ember számára is könnyen megérthető jogi tanácsokat. Május 5-én hunyt el, és szűk családi körben temették el június elsején, a Farkasréti temetőben. 

Szentmiklósi Péter
Dr. Szentmiklósi Péter ügyvéd a vasutassztrájk idején a MÁV Rt.-t képviselte, sajtótájékoztatót tart a MÁV Rt. székházában. Fotó: MTI/T. Asztalos Zoltán

Szentmiklósi Péter Pécset született 1945. október 26-án, 1970-ben szerezte meg jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán. Az egyetem elvégzése után, 1970 és 1973 között ügyvédjelöltként dolgozott, 1973-ban vették fel a Budapesti Ügyvédi Kamarába. 

1973 és 1995 között a Budapesti 30. sz. Ügyvédi Irodában dolgozott ügyvédként, majd egy évvel később megalapította a Szentmiklósi & Társa Ügyvédi Irodát, ahol több mint másfél évtizedig praktizált. Egy cikluson át tagja volt a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének.

A Budapesti Ügyvédi Kamarától 1999-ben ügyvédi és közéleti tevékenysége elismeréseként a Eötvös-díjat kapott. 2004-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át. A fővárosi önkormányzattól nagy hozzáértéssel végzett, magas színvonalú szakmai munkájáért és a közmédiában vállalt szerepéért, életútja elismeréseként 2019-ben Budapestért díjat kapott.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.