időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Ingázók, figyelem: nagy változások lesznek hétfőtől a győri vasútvonalon

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.15. 12:14 2023.09.15. 12:29
Ingázók, figyelem: nagy változások lesznek hétfőtől a győri vasútvonalon

Jelentősen módosul a menetrend hétfőtől a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonalon, miután szeptember 18-án megkezdődik a Biatorbágy és Szárliget közötti szakasz felújítása – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

A három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében 

már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.

A karbantartással érintett szakaszon napközben menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni, a belföldi utasoknak is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.

A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé. 

A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.

 A soproni és szombathelyi intercityk Tatabányáig közlekednek, ahonnan pótlóbusszal lehet Kelenföldig eljutni.

A MÁV a közleményben felhívta a figyelmet: a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem előre tájékozódjanak a MÁV weboldalán, amelyet folyamatosan frissítenek.

A módosított menetrendek a MÁV online felületein, a MÁV applikáción és az ELVIRA-n várhatóan szombattól lesznek elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól fogják jelezni a menetrendi keresők.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.