Itt vannak a legújabb fejlemények a Lánchíd megrongálásáról

Versenyfutás az idővel.

Magyar Nemzet
Forrás: Énbudapestem2023. 09. 05. 16:54
Renovated,Szechenyi,Chain,Bridge,In,Budapest,Hungary.,Replaces,All,Old
2348261889 Fotó: Geza Kurka_Hungary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rongálás vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a BRFK a Lánchíd megrongált lámpáinak ügyében – tudta meg az Énbudapestem Csécsi Somától, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy nagyjából egy hónappal híd átadása után ismeretlen tettesek megrongálták a felújított Lánchíd négy lámpáját. Van, ahol a műemléken található lámpabúrát betörték, máshol a fele vagy éppen a teljes üveg hiányzik.

Beszámoltunk arról is, hogy a híd déli gyalogos oldalán található négy lámpatestben okozott kár meghaladja a kétmillió forintot, a pontos összeg a feljelentés szerint összesen 2,116 millió forint, emellett az anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt a hídon a helyzet sötétben balesetveszélyes is. 

– Mindent elkövetünk azért, hogy a szeptember 16-i Lánchíd fesztiválra helyreállítsuk a híd lámpáiban okozott kárt – ezt már Pap Zoltán, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. ügyvezetője nyilatkozta a portálnak, ami azért fontos, mert szeptember 16-án egésznapos ingyenes fesztivállal várják a budapestieket a hídra. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.