Javítások és balesetek lassítják az autópályák forgalmát

Lassan pörög fel a forgalom az M7-esen Kápolnásnyék térségében.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, police.hu2023. 09. 02. 15:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a korábbi eseménymentes időszak az autópályákon. Az Útinform szombat délutáni hírei szerint az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé, a Diósd csomópont előtt a 12-es kilométernél a forgalomérzékelő detektorokat javítják. Egy sávot elkerítettek a forgalom elől, szakaszos torlódás tapasztalható.

Nagyon erős a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalom felé. Az M0-s autóúti csomópontnál, illetve a 67-es jelű Tata és a 94-es jelű Ács–Bábolna csomópontok között szakaszos lassulásokra és megnövekedett menetidőre kell számítani. Fokozott figyelemmel közlekedjenek! – szólít fel az Útinform.

Az M3-as autópályán, a főváros felé vezető oldalon Emőd térségében, a 151-es és a 147-es kilométer között aszfaltoznak, a négy sávból három sávot lezártak, csak a belső sáv járható. A munkavégzés miatt az M30-as autópálya felől érkezők is csak egy sávot használhatnak, ezért a Miskolc felől érkezők is lépésben jutnak fel a pályára. Tovább lassítja a forgalmat, hogy az aszfaltozó géplánc mellett mindössze húsz kilométeres óránkénti sebességgel lehet elmenni.
Az M7-es autópályán, Letenye felé, Kápolnásnyék térségében baleset történt. A 48-as kilométernél már újra járható mindegyik sáv, viszont a torlódás lassan oszlik fel.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 5 kilométert.
Az M7-es autópályán, a 206-os és a 219-es kilométer között burkolatfelújítás kezdődött. A Letenye felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjára terelték át, Budapest felé a külső sáv járható. A munkavégzés miatt a 211-es jelű Nagykanizsa/Gyékényes csomópont le és felhajtó ágát is lezárták. Helyette a 206-os jelű Nagykanizsa vagy a 219-es jelű Eszteregnye csomópont használható.
Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. Az illetékes szervek azt kérik, hogy a sofőrök a mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek és figyeljék az előjelzéseket. Csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – hívták fel a figyelmet a balesetek elkerüléséért.
Azt is közölték, hogy a Duna magyar–szlovák határszakaszán, a Neszmély és Dunaradvány között közlekedő komp újra leállt a folyó magas vízállása miatt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.