Jöhet még egy kis nyár? Szeptember utolsó hetében is élvezhetjük a meleget

Majd harminc fokkal indul a hét első napja, a fél országra riasztást adtak ki.

2023. 09. 25. 6:20
Beborult, szürke felhős ég, felhősödés, napsütés Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégi esős, viharos, szeles idő után hétfő reggelre egyre kevesebb esőfelhő marad az égen, de délelőtt azért még szükségünk lehet egy vékonyabb kabátra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a nap folyamán szépen lassan újra beköszön a kései nyár, és délelőtt már 20 fokig melegszik a hőmérséklet, csak a Dunántúlon lehet néhol eső, záporeső, esetleg délen zivatar is. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás.

Délután már országszerte kisüt a nap, a csúcshőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, a legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható, a leghűvösebbre a Dunántúl délnyugati részén készülhetünk.

 

Hétfő délután ismét nyáriasra fordul az időjárás Forrás: Met.hu

Az OMSZ ugyanakkor figyelmeztet is, a fél országra elsőfokú riasztást adtak ki záporok és zivatarok miatt. Ezeket főként felhőszakadás és jégeső kísérheti, akár 25-40 mm eső zúdulhat ránk, lokálisan pedig 50 mm feletti csapadék eshet rövid idő leforgása alatt. 

Forrás: Met.hu

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.