Kifosztottak egy padon alvó férfit Budapesten + videó

Ne pihenjen meg éjszaka a Liszt Ferenc téren.

Forrás: Ügyészség2023. 09. 07. 15:09
börtön, rácsok Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróság elé állítottak egy 53 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt, a Liszt Ferenc téren, egy padon alvó férfitól ellopta az értékes mobiltelefonját. A bíróság a visszaeső vádlottat három év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte – adta hírül az ügyészség.

A vád szerint a vádlott még július 22-én, hajnalban, a VI. kerület, Liszt Ferenc téren észrevette a padon alvó sértettet, aki egyébként ittas volt. Az elkövető odalépett az alvó férfihoz, a nadrágzsebéből kivette a 150 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd távozott.

A térfigyelő szolgálat munkatársai észlelték és figyelemmel kísérték a vádlott cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták. 

A férfi, mielőtt elkapták volna, gyorsan a bokorba dobta a sértett mobiltelefonját, amit a rendőrök megtaláltak.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság – a váddal egyezően – kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért – mint különös visszaesőt – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

A felvételen az látható, ahogyan a vádlott először elsétál a sértett mellett, majd visszafordul, mellé lép és benyúl a férfi nadrágzsebébe, ahonnan kiveszi a telefont, majd elsétál. A videó végén a rendőri intézkedés szerepel, valamint az, ahogyan a járőrök elemlámpákkal keresik a vádlott által eldobott mobiltelefont.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.