Kijelölte a Fidesz, mi a cél 2024-ben

A kormánypárt célja, hogy a jövő évben a bérek növekedése nagyobb legyen, mint az infláció.

2023. 09. 12. 8:05
ORBÁN Viktor
Polgári Piknik Kötcsén Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem állunk meg, ameddig egy számjegyű nem lesz az infláció – jelentette ki közösségi oldalán a Fidesz, 

kiemelve: 2023 az infláció leküzdésének éve. 2024 a gazdasági és reálbér-növekedés éve.

A kormánypárt célja, hogy a jövő évben a bérek növekedése nagyobb legyen, mint az infláció.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a kormány intézkedéseinek köszönhetően már hét hónapja tart az árak trendszerű csökkenése, amelyhez a kötelező akciózás bevezetése, majd mértékének tíz százalékról 15 százalékra emelése, valamint az online árfigyelő is jelentősen hozzájárult.

Jelentős mérföldkő, hogy az élelmiszer-infláció augusztusban húsz százalék alá, 19,5 százalékra süllyedt, azaz a kormány intézkedései a szankciós élelmiszer-inflációt a decemberi 44,8 százalékos csúcsához képest már kevesebb, mint a felére vágták vissza. Mindez élénkítheti a keresletet, ezzel is segítve a fogyasztás ismételt bővülését.

Szentkirályi Alexandra korábban arról beszélt, hogy az augusztusi árstop kivezetése óta egy brutálisan kiélezett verseny indult el a boltokban, leginkább a zöldségárak csökkentek, például az étkezési újburgonyáért átlagosan több mint 45, a zöldpaprikáért 37, a tojásért pedig 27 százalékkal kell kevesebbet fizetni.

Most nem a multiknak, hanem az embereknek van szükségük a segítségre, úgyhogy nem fogjuk hagyni, hogy a multik nyerészkedjenek és további fejlesztések várhatók például az online árfigyelő tekintetében is

− fogalmazott.

 

Borítókép: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Kötcsén (Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.