Kolbászt majszolgatva okozott 600 ezer forintos kárt a férfi, aki nem tudott aludni éjszaka

Alkoholért indult, súlyos károkozás lett a vége.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 09. 04. 17:14
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem bírt elaludni szeptember 2-án éjszaka a rimóci férfi, ezért hajnalban elhatározta, hogy az álmatlanság ellen nagyobb mennyiségű alkohol gyors elfogyasztásával próbál meg nyugovóra térni. Útra is kelt, hogy az éjszaka közepén valahonnan italt szerezzen, először a dohányboltot vette célba.  

Az üzlet ajtajának üvegét, majd az ablakát egy kővel betörte, de az azokon lévő fólia egyben tartotta a nyílászárók üvegszilánkjait, így nem tudott bemenni, de ennek nem is tulajdonított nagy jelentőséget, ugyanis eszébe jutott, hogy alkoholért indult, és az nincs a dohányboltban – részletezte a rendőrségi portál.

Fotó: police.hu

Felhagyott tehát a további erőlködéssel, és megcélozta az alapítványi szociális boltot, amelybe a kirakatüveg betörésével bejutott. A férfi az üzlet vevőterében először a biztonsági kamerákat törte le, majd – miközben egy kolbász majszolgatott – a pénztárgépeket rongálta meg a bennük lévő váltópénz megszerzése érdekében. 

A szeszesitalokig azonban már nem jutott el, mert ebben megakadályozták az idő közben a helyszínre érkező járőrök.

 A 40 éves férfit a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. 

A gyanúsított a lopással huszonkétezer forint, a rongálással hatszázezer forint kárt okozott.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.