Kormányzati forrásból újult meg egy fővárosi tulajdonú útszakasz

Hiába fővárosi útszakasz, mégis kormányzati forrásból újította fel a kerületi önkormányzat a csepeli Táncsics Mihály utcát – közölte a Fidesz budapesti szervezete a közösségi oldalán.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 09. 01. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: Karácsony Gergely főpolgármester három évvel ezelőtt a járvány miatti rendkívüli jogrendet kihasználva egy személyben úgy döntött, hogy több előkészített, megtervezett fővárosi útfelújítást töröl.

Karácsony Gergely láthatóan politikai megfontolásból döntött így, ezzel három jobboldali kerület, a XVI., a XVII. és a XXI. (Csepel) összes tervét megsemmisítette

– tették hozzá. A kormány ebben a helyzetben 8,7 milliárd forintot biztosított a budapesti kerületeknek a főváros által el nem végzett, de rendkívül szükséges útfelújítások átvállalására – ismertették.

A közleményben idézik Láng Zsoltot, a közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztost, aki a felújított csepeli Táncsics Mihály utca avatóján azt mondta:

– Karácsony Gergely kedves szavai mögött mindig csak pártpolitikai döntések születnek Budapesten. A kormánynak azonban egyaránt fontos az ország minden településének, így a fővárosi kerületeknek is a fejlesztése, a fejlődése is – jelentette ki.

Nem a településvezetők pártpolitikai hovatartozása, hanem az ott élő emberek életminőségének javítása a fontos. 

Ezért 2010 óta a főváros és kerületek több mint 2300 milliárd forint kormányzati forrást használhattak fel – mondta a bejegyzés szerint Láng Zsolt.

Borítókép forrása: Fővárosi Fidesz Facebook-oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.