Lakbéremelésre készül Pikó András Józsefvárosban + videó

A józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint Pikó András polgármester terve azért sem meglepő, mert a választási kampány alatt tett ígéretét is visszavonta, miszerint 1100 lakást biztosítanak a rászorulóknak.

Forrás: HÍR TV2023. 09. 30. 19:24
PIKÓ András
Budapest, 2022. május 2. Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Práter utca és Szigony utca keresztezõdésénél lévõ Mol Bubi gyûjtõállomáson tartott sajtótájékoztatón 2022. május 2-án. Újabb 900 kerékpárral és 75 gyûjtõállomással bõvítik a Mol Bubi rendszert. Az elsõ 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hosszú idő óta nem emeltünk lakbért, persze a jövő ezt elkerülhetetlenné teszi – mondta Pikó András polgármester a Józsefvárosi Momentum csaknem teljes érdektelenségbe fulladt lakhatási konferenciáján. Az esemény kezdetére mindössze tíz ember érkezett, pedig a szervezők a résztvevők számának gyarapítása érdekében még Donáth Annát, a párt európai parlamenti képviselőjét is meghívták felszólalónak.

KARÁCSONY Gergely; GY. NÉMETH Erzsébet; PIKÓ András
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester (j3), Gy. Németh Erzsébet, DK-s képviselő (j2) és Pikó András (j)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Látjuk, hogy Pikó András a választási ígéreteiből semmit sem tart be, kifejezetten az ellenkezőjét teszi annak, mint amit megígért

– mondta Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Majd hozzátette:

Ez a terve Pikó Andrásnak azért sem meglepő, mert dacára annak, hogy a választási kampányban megígérték, hogy 1100 lakást fognak kiutalni a rászorulóknak, majd a választás megnyerését követő napon visszavonták ezt az ígéretüket.

Pikó András korábban azt állította: partnerként kezelik a bérlőket. Ezt azonban a bérlakásban élők érdekvédelmi csoportjának egyik tagja – aki maga is részt vett az eseményen – cáfolta a Hírnyolc portálnak.

A konferencián továbbá az is kiderült, hogy a baloldali polgármester a választásokat még megvárná az intézkedéssel. Ahogy fogalmazott: „ameddig lehet, addig tekintettel vannak a bérlőkre” – számolt be róla a Hír TV.

Borítókép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.