Lángolt egy lakás Szombathelyen, kiderült mi okozta a tragédiát

A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hoztak ki az épületből egy férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

2023. 09. 19. 7:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő este tűz ütött ki egy szombathelyi lakásban. A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hozták ki a lángoló épületből az ott lakó, magatehetetlen idős férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni  – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A tűzoltók az izzó részeket visszahűtötték, hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet,  jelek szerint ágyban dohányzás okozta a tüzet. 
Szombathely, lakástűz
A jelek szerint ágyban dohányzás okozta a tüzet Fotó: ORF

 

Mint kifejtik, hétfőn este nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szombathelyen füst áramlik egy sorház egyik lakásából. Két járművel tizenegy tűzoltó vonult a Nagy Lajos király utcai sorházhoz, amelynek az egyik harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete. A négylakásos sorház többi lakását nem érintette a tűz .

A tűzoltók az izzó részeket visszahűtötték, hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet.  

A jelek szerint ágyban dohányzás okozta a tüzet, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. – Egy égő, vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni. A leggyakrabban ágyban dohányzás miatt keletkezik tűz a hálószobában – figyelmeztet az OKF.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.