időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Lángolt egy lakás Szombathelyen, kiderült mi okozta a tragédiát

Magyar Nemzet
2023.09.19. 07:08 2023.09.19. 08:16
Lángolt egy lakás Szombathelyen, kiderült mi okozta a tragédiát

Hétfő este tűz ütött ki egy szombathelyi lakásban. A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hozták ki a lángoló épületből az ott lakó, magatehetetlen idős férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni  – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A tűzoltók az izzó részeket visszahűtötték, hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet,  jelek szerint ágyban dohányzás okozta a tüzet. 
Szombathely, lakástűz
A jelek szerint ágyban dohányzás okozta a tüzet Fotó: ORF

 

Mint kifejtik, hétfőn este nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szombathelyen füst áramlik egy sorház egyik lakásából. Két járművel tizenegy tűzoltó vonult a Nagy Lajos király utcai sorházhoz, amelynek az egyik harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete. A négylakásos sorház többi lakását nem érintette a tűz .

A tűzoltók az izzó részeket visszahűtötték, hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet.  

A jelek szerint ágyban dohányzás okozta a tüzet, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. – Egy égő, vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni. A leggyakrabban ágyban dohányzás miatt keletkezik tűz a hálószobában – figyelmeztet az OKF.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.