időjárás 15°C Helga 2023. október 3.
logo

Lázár János debreceni Momentum-aktivistákkal beszélgetett + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.09.18. 13:56 2023.09.18. 14:41
Lázár János debreceni Momentum-aktivistákkal beszélgetett + videó

Lázár János a felújított Csokonai-színház átadása előtt futott bele az őt váró momentumosokba, akik éppen egy nagy méretű molinót kifeszítve tiltakoztak. A videón látható szövetdarabon az a felirat állt:

Lázár, a vasutat már tönkretetted, el a kezekkel a színházainktól!

Az építési és beruházási miniszter odament az aktivistákhoz, és elbeszélgetett velük. Minderről videó is készült, amit a miniszter tett közzé a közösségi oldalán. Bejegyzésében azt írta:

Momentumos vágányzár Debrecenben. A helyi Momentum várt az új Csokonai-színház átadója előtt. Mind a kettőjükkel beszélgettem.

 

Lázár János a színház átadásán elmondta: céljaik közé tartozik, hogy további 500 milliárd forintot biztosítsanak Debrecen fejlődésére. A miniszter úgy fogalmazott, hogy

Debrecen olyan város lehet, mint Németországban Hamburg és München.

Azzal folytatta, a debrecenieknek sikerült az, ami a magyaroknak még nem, újra centrummá, központtá válni, újraegyesíteni a sok részre szakadt Alföldet. „Ebben a 25 esztendőben Debrecen lett az Alföld centruma. Magyarország kormánya úgy tekint Debrecenre, mint az ország második fővárosára” – mondta a miniszter.

Borítókép: Lázár János beszélget az aktivistákkal (Forrás: Facebook/Lázár János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.