Lovas Dániel: Önmagát minősíti a 444.hu a gyalázkodó cikkével

Több újságíró-szervezet is elítélte Soros György blogjának a gyűlöletkeltő írását.

Munkatársunktól
2023. 09. 01. 15:14
null
20210715 Gyula A Köröspart Galéria gyűjteményéből nyílt kiállítás, a Kohán Képtárban. A kiállított festmények képi világában a plein air és a modern stílusjegyek jelennek meg. Fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Képen: dr Lovas Dániel író Fotó: Bencsik Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 444.hu Gábor Lászlóról szóló, mélyen színvonal alatti cikke a hírportált minősíti – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke. A Soros György blogjaként emlegetett híroldal csütörtök este megjelent, az Origó tartalmait kritizáló írásában a főszerkesztő személyét is méltatlan módon támadták, s a gyűlöletkeltő cikk ellen – több publicista mellett – már egy további újságíró-szervezet is tiltakozott. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményben ítélte el az Origó főszerkesztőjét gyalázó, fotókkal illusztrált cikket, amelynek az eltávolítására is felszólították a 444.hu-t.

„A cikk ki tudja, honnan szerzett előnytelen lesifotók felhasználásával és magánélete kiteregetésével támadja Gábor Lászlót, a főszerkesztő »tökéletes alakját« és »vadítóan dögös bájait” emlegetve, nem mulasztva el megemlíteni, hogy ki a szerkesztőségvezető párja” – írták, hangsúlyozva: „sem a testalkat, sem a magánélet nem képezheti szakmai kritika alapját a magyar sajtóban”. Lapunk a Magyar Újságírók Országos Szövetségének is küldött kérdéseket annak kapcsán, hogy miként értékelik a 444.hu súlyos sajtóetikai normaszegését, ám eddig nem érkezett válasz.

Borítókép: Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Országos Közösségének elnöke (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.