Miért hinnénk azt, hogy Magyarországot nem akarja befolyásolni a CIA? +videó

Ifjabb Robert F. Kennedy nyíltan beszélt arról, hogy az Egyesült Államok miként befolyásolja más országok belpolitikáját. Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint semmi okunk azt feltételezni, hogy hazánkban nem történnek ilyen kísérletek.

Magyar Nemzet
2023. 09. 05. 14:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jelenleg a CIA a legnagyobb pénzelője az újságírásnak világszerte, az USAID nevű szervezeten keresztül”  –  nagy visszhangot váltottak ki ifjabb Robert F. Kennedy idézett szavai. A Demokrata Párt elnökjelöltje szerint az Egyesült Államok a világ minden országában pénzeli az újságírást, birtokában vannak médiumok, és több ezer újságírónak állja a fizetését.

Az újságírás egy olyan fedési lehetőséggel bír, amelyet kihasználtak a globálisan dolgozó hírszerző szervezetek.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben azt mondta, hogy Kennedy szavaiban semmi újdonság nem volt, hiszen tudomásul kell vennünk, hogy XXI. században a média politikacsináló tényezővé vált, tehát nyilvánvaló, hogy ennek álcája mögé bújva igyekeznek politikusokat ellehetetleníteni és a szavazótársadalmat befolyásolni a világ minden pontján.

A Magyar Nemzet korábban írt arról, hogy Magyarországon szóról szóra megvalósulhatott az, amiről Kennedy beszélt, hiszen nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésekből kiderült, hogy a kampányidőszakban az országba érkező külföldi pénzek jelentős részéből a revolvermédiaként számon tartott EzaLényeg.hu lapcsoportot kiadó Oraculum 2020. Kft. is részesült. Az adományozókat pedig a mai napig homály fedi.

Horváth József szerint azonban azt nem tudhatjuk, hogy egy magyarországi vállalkozást, egy magyarországi céget mennyire avatnak be a szándékaikba, vagy mennyire használják ki őket, hiszen egy médiavállalkozás, amely ekkora összegekhez jut, nagy valószínűséggel nem kérdezi meg azt, hogy miért küldték nekik ezeket a pénzeket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.