Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Könyvet lehetne írni a miskolci baloldal beváltatlan ígéreteiből

A Fidesz szerint Veres Pál és csapata négy éve virágzó Miskolcról álmodott, de semmi nem lett belőle.

2023. 09. 22. 10:39
Veres Pál balodali polgármester Miskolc
Forrás: Facebook/Veres Pál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az étlapon nagy volt a kínálat, de csak kevesen laktak jól, röviden és keserédes humorral talán így jellemezhető Veres Pál polgármesternek és csapatának elmúlt négy éve Miskolcon – erről beszélt pénteken délelőtt sajtótájékoztatón a Fidesz városi frakcióvezetője.

Fidesz, miskolc
Nagy Ákos, a miskolci Fidesz frakcióvezetője (középen) elégedetlen a városvezetéssel. Forrás: Fidesz, Miskolc

 

Grandiózus miskolci álmok

Nagy Ákos kifejtette, hogy az ígérethalmaz, ami a Nagy-Miskolc elgondolás színes álomvilágát festette a miskolciak felé, mára csak egy szürke, tartalmatlan lózung maradt. Szavai szerint a miskolciak joggal érezhetik magukat becsapva.

Az elmúlt négy év teljesítményéhez elegendő ez az üres papír, ennyit valósított meg Veres Pál az ígéreteiből

– hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.

Nagy Ákos feltette a kérdést, hogy mit adtak valójában a miskolciaknak. – Szétvert tömegközlekedést, felére ritkított járatokat, hatalmas tumultust, rekordszámú menetrend-változtatást és a bliccelők jutalmazását kapták az itt élő emberek. Emellett a koronavírus-járvány idején gyatra járványkezelés, elhibázott intézkedések, lakosságszám-arányosan a legtöbb haláleset jutott a miskolciaknak – mondta a Fidesz városi frakcióvezetője. 

 

Tükröt tart a Fidesz

Szavai szerint közben leépült a rendészet, megszűnt a seriffrendszer, leállt a nyomortelepek felszámolási programja, és jelentősen romlott a közbiztonság. Nagy Ákos emlékeztetett arra is, hogy Miskolcon az egekbe emelték a bérleti díjakat, értékes belvárosi ingatlanokat kótyavetyéltek el, és adott esetben haveroknak juttatták azokat, miközben egy pályakezdő fiatalnak esélye sincs a lakáshoz jutásra.

Nem fizették ki az időseknek beígért Salkaházi-juttatást és az iskoláskorú gyermekek támogatását sem, miközben dupla tanácsnoki díjazásokat, kreált pozíciókat és sportállásokat juttattak a haverjaiknak. A turizmust tönkretették, a fásítási programban pedig tízezer új fa helyett néhány kiszáradt, nem gondozott cserjét kaptak a miskolciak. Ez az önök Nagy-Miskolca, polgármester úr!

– mutatott rá Nagy Ákos. Hozzáfűzte, hogy éppen ezért hétről hétre emlékeztetni fogják a miskolciakat azokra az ígéretekre, amelyeket Veres Pál és a mögötte álló balliberális csapat vállalt hangzatos szavakkal a 2019-es választási kampányban. A politikus azt ígérte, felsorolják a legapróbb részletekig azokat az ígéreteket, amelyekből semmi sem valósult meg. -– A miskolciak köszönik, de ebből nem kérnek! – hangsúlyozta.

Borítókép: Veres Pál miskolci baloldali polgármester (Forrás: Facebook/Veres Pál)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.