Nagy sikerrel zárult a sérült gyermekek napja

Hétfőn immár harmincegyedik alkalommal szervezték meg a sérült gyermekek napját a Fővárosi Állat- és Növénykertben, amelyen az ország minden vármegyéjéből több ezer gyermek tölthetett el egy napot Budapesten.

2023. 09. 12. 16:47
nyitrai zsolt, sérült gyermekek napja Forrás: Miniszterelnöki Kabinetiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint nyolcezer sérült gyermek vett részt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert már hagyományosnak mondható közös szervezésű eseményén – adta hírül a lapunknak eljuttatott közleményében az ÉFOÉSZ.

A rendezvény fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a nehézséggel élők helyzetére, akik szintén közösségben szeretnének élni.

– hangsúlyozta Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke.

Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója az esemény megnyitóján köszönetét fejezte ki a Volán–MÁV csoportnak, amely idén is az ország minden pontjáról biztonsággal és térítésmentesen vitte a résztvevőket a programok helyszínére. 

Hangsúlyozta: Magyarország Kormányának stratégiai partnerei a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek, 

ezen a területen különösen érvényesül a „Semmit rólunk nélkülünk” elv. 

A fogyatékossággal élők és az őket képviselő szervezetek számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására. Ennek eredményeként egy évtized alatt csaknem a háromszorosára nőtt a fogyatékosságügyi érdekképviseleti szervezetek állami támogatása – mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az esemény előtti sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt elmondta, hogy Magyarországon több mint egymillió embert érint közvetve vagy közvetlenül a fogyatékosság. Rámutatott: 

a fontos lépések előtt a kormány mindig kikéri a véleményüket az őket képviselő szervezeteknek, amelyeket lehetőség szerint be is építi a döntésekbe.

A sérült gyermekek napja egy nagyon jó példa a civilek, a gazdasági társaságok és az állam összefogására – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Borítókép: Nyitrai Zsolt. Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.