Orbán Viktor megérkezett a kötcsei polgári piknikre

A miniszterelnök a rendezvényen helyzetértékelést ad a politikai folyamatokról.

2023. 09. 09. 14:12
ORBÁN Viktor
Polgári Piknik Kötcsén
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újra itt” – írta a Facebook-oldalán megosztott kép mellé Orbán Viktor, aki megérkezett a ma rendezendő kötcsei polgári piknik helyszínére. Ahogy azt lapunk megírta, immár hagyománynak számít, hogy a miniszterelnök a kötcsei pikniken a jobboldali-konzervatív szellemi és gazdasági holdudvar meghívottjai előtt zárt körben ad helyzetértékelést a politikai folyamatokról. 

A polgári pikniket 2004 óta a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi a kötcsei Dobozy-kúrián.

A találkozókon elhangzott kormányfői beszédek rendre széles körű hazai és nemzetközi visszhangot váltanak ki.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője a Magyar Nemzetnek a kormányfő kötcsei előadása kapcsán megjegyezte: Orbán Viktor kötcsei beszédei, amelyek Tusványoshoz hasonlóan az összejövetel csúcspontjának minősülnek, rendszerint programalkotó diskurzusnak számítanak, amelyekben a kormányfő hagyományosan érinteni szokta a magyarság és a nemzet sorskérdéseit, értekezik helyünkről és szerepünkről a világban, emellett a miniszterelnök rendszeresen bel- és külpolitikai helyzetértékelést ad, valamint kijelöli a kormányzati feladatokat és irányvonalat az elkövetkező időkre.

HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– Kötcsén tradicionálisan számos kiemelt politikai és gazdasági probléma is napirendre kerül, elsősorban a kormányzati politika alakításának – akár belső, akár külső hatások következtében – megváltozott keretfeltételei miatt. Az összejövetel idei mottója: „Ahol a haza, ott a szabadság” – vagyis a szuverenitás, a nemzeti érdekek minden más (külső) elvárás és érdek elé helyezése lesz a középpontban, és valószínűsíthető, hogy a narratívát is e köré fogja felépíteni a miniszterelnök – fogalmazott a szakértő.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.